Sök resa
Barcelona Reseguide

Barcelona Reseguide

Barcelona – Den spanska staden är en av de fem mest populära städerna i Europa att besöka just nu. En långhelg i Barcelona ​​och du kommer att förstå varför.

Staden är känd för sin distinkta arkitektur och inte minst dess världsberömda Gaudi-byggnader. Likaså är staden en trendsättare inom mode och nattliv och man hittar något för alla smaker. Barcelona är ganska lätt att navigera och det ska en del till för att gå helt vilse. Ett mycket bra nav är Placa de Catalunya. Tar man buss från flygplatsen är det klokt att hoppa av på denna plats. Annars fungerar taxi väl som kostar cirka 200-300 kr in till centrum.

Barcelona från Stockholm

Barcelona     nätter     Se mer
Barcelona     nätter     Se mer

Barcelona från Göteborg

Barcelona     nätter     Se mer
Barcelona     nätter     Se mer

Barcelona från Köpenhamn

Barcelona     nätter     Se mer
Barcelona     nätter     Se mer

Mer om Barcelona

TURISTBUSS

Ett billigt sätt att ta sig runt i Barcelona är att köpa ett dagskort på Bus Turistic. Du kan hoppa av och på längs rutten som har över 30 hållplatser.Turerna startar vid Placa de Catalunya.

En de mest populära gatorna heter Las Ramblas, som går söderut från Placa de Catalunya och ned till hamnen. Här hittar du allt från jøglere, jonglörer, akrobater, blomstånd till djuraffärer med allt från leguaner till höns och sköldpaddor.

En annan huvudgata som löper norrut från Placa de Catalunya är den mer förnäma Passeig de Gracia som är känd för sin vackra jugendarkitektur. Här hittar du de stora modehusen och uteserveringar på rad.

BARRI GOTIC, DE GOTISKA KVARTEREN
Detta område ligger i hjärtat av det gamla Barcelona. En promenad här tar dig med på en tur genom en av de bäst bevarade medeltida stadsdelarna i Europa. Den enorma gotiska katedralen La Seu ligger här och lockar många besökare. Entré kostar ca € 5 och pengarna går till restaurering av domkyrkan.

I området ligger också Placa Reial, ett vackert torg med en magnifik atmosfär. Under dagen serveras kaffe och färskpressad katalansk appelsinjuice, medan kvällen och natten dedikeras vänner av öl, vin eller sangria.

NERE VID HAMNEN

Före OS 1992 genomgick staden en betydande upprustning nere vid hamnen. Detta har resulterat i ännu fler arkitektoniska pärlor och platser där du kan njuta av goda drinkar och små tapasrestauranger nere vid stranden. Faktiskt så finns det 6 stränder nere vid hamnen, så det är möjligt att röra sig lite bort från stadens pulserande liv. Nere i hamnen är priserna på mat och dryck relativt höga men upplevelsen är värd det.

L’EIXAMPLE
Här händer det för den som besöker Barcelona för nattlivet. Det är ett ganska stort område, men använder man Passeig de Gracia som utgångspunkt är det lätt att hitta.
Ett av de mest exklusiva ställena att ta sig en cocktail eller drink är Dry Martini på Cortes l’Aribau nr 120. Det är som att åka tillbaka till det förflutna med vitklädda servitörer och bartenders som utövar bartenderyrket med maximal perfektionism. Specialiteten är naturligtvis Dry Martini och bör provas. Mjuka vinröda sammetssoffor i och annars snygg och elegant inredning gör detta till en plats som inte bör missas på en resa till Barcelona.

Bredvid Dry Martini ligger också en del karaoke ställen. Men här finns det ingen Singstar-sång, här är det blodigt allvar. Det är inte sällsynt att utövarna fäller en tår när de ger allt i utförandet av sin favoritkärlekssång.Så du bör tänka dig om två gånger innan du ger dig in på karaokescenen i den här staden.

SHOPPING

På Placa de Catalunya ligger ett jättevaruhus, el Cortes del Ingles. Men vi rekommenderar att promenera in i gränderna i de gotiska kvarteren. Populära shoppinggator med allt från billiga kläder till väldigt dyra är C. de Portaferrissa, Porta del Angel och Carrer Avinyo.

ARKITEKTUR

Katedralen La Sagrada Familia är Barcelonas mest berömda byggnad. Arbetet påbörjades 1882 men kyrkan är långt ifrån färdig. Arkitekten, Antonio Gaudi (1852-1926), tog över arbetet 1883 och ändrade mycket i ritningarna till katedralen. De nya ritningarna kan ses i kryptan vid ingången.

Passeig de Gràcia (nr. 92) är Gaudis märkliga och monumentala hus Casa Milà eller La Pedrera som det också kallas. En spännande hus i jugendstil, som idag är ett museum. Väl värt ett besök är också Gaudis park Parc Güell, listad på Unescos världsarvslista – en underbar park i vackra färger och former, sten och mosaik.

KONST

Tre världsberömda konstnärer kan du också uppleva på en och samma gång när du besöker Barcelona. På höjden Mont Juic ligger sevärda Museu de la Fundació Miró i vackra omgivningar, med hundratals verk av Juan Miró.

I de gotiska kvarteren i ett vackert palats från medeltiden ligger Museu de Picasso, medan surrealisten Salvador Dali fick sitt museum i sin hemstad Figueres några mil norr om Barcelona.

RESTAURANGER

Barcelona har många utmärkta restauranger, men det gäller att planera sin middag. Det är ofta klokt att boka bord i förväg.

Var uppmärksam på att många restauranger inte öppnar förrän klockan åtta på kvällen. Vill du äta tidigare så kan du ta dig en liten tapasrunda som förrätt.

Los Caracoles: (Carrer dels Escudellers 14) En klassiker med fisk- och skaldjursrätter, men även specialiteter som grillad kyckling med aioli och rostad spädgris.

El Tenorio: (Passeig de Gràcia 37) En trendig restaurang med en stor bar och full insyn in i köket. Modern meny med katalansk inspiration och en antydan till asiatiskt.

Set Portes (Passeig d’Isabell 11) En mycket populär restaurang med en stor kärlek till den katalanska köket. Äkta miljö med hundraårig tradition. Även om rätterna inte är katalanska, serveras utmärkt paella här.

Mastroque (C. Codola 29) Ett ställe som verkligen bör besökas på resan. Restaurangen är belägen i Barri Gotic i en smal sidogata. Köp en bra karta och du hittar enkelt fram. Fantastiska rätter i något obekant kombination.Här har de blandat det bästa från alla världens hörn. Dessutom, servitörerna ger mycket bra service och hjälper gärna till med att översätta menyn till engelska. Om du kommer runt klockan sju på kvällen, bör det vara rätt lätt att få ett bord. Det är lätt att hitta till barerna på Placa Reial. Trevligast är Glaciar’s Bar med uteservering och mycket folk. Café Shilling närheten är perfekt för de som vill börja kvällen tidigt. Nere i hamnområdet ligger Maremagnum och Port Olimpic – medan de mer trendiga, dyra barerna och klubbarna ligger i distrikten L’Eixample och Gràcia. Var beredd på sena nätter; De flesta diskotek är öppna fram till småtimmarna.

Barcelona är huvudstad i den autonoma regionen Katalonien som har sin egen identitet och språk (katalanska, något som påminner om franska). Barcelona är Spaniens näst största stad (ca 1,6 miljoner) och landets främsta kommersiella och industriella centrum, tack vare hamnen som är en av de bästa i landet. Barcelona är ett favoritsemestermål eftersom man här också kan nå många bra badorter på Costa Dorada och Costa Brava-kusten.