Sök resa
Bali Kreta Reseguide

Bali Kreta Reseguide

Kreta – en av våra mest älskade semesteröar

Kreta är nästan som ett litet land i sig själv. En av Medelhavets största öar med hissnande berg, fantastiska stränder, en historia som går tusentals år tillbaka och inte minst massor av saker att uppleva, upptäcka och njuta av. Många väljer västra Kreta med Chania som huvudorten, och med massor av härliga semesterorter längs kusten. Men mellersta Kreta och östra Kreta verkar bli allt mer populärt också.

Upptäck Bali på Kreta

Ej att förväxla med den indonesiska ön, Bali är ett kluster av byar på en halvö mellan Heraklion och Rethymnon. De kännetecknas av en serie av små vikar som löper längs en strandpromenad med fantastisk utsikt över inlandsbergen och kommer att ge dig oförglömliga minnen av Kreta.

Strandsemester i Bali

Byn präglas av pittoreska små hamnar, traditionella tavernor som vid vattenkanten och ett unikt och färgstarkt landskap där det varma akvamarina vattnet samsas med stigande kullar och dalar. Stränderna är perfekta för bad eftersom de är skyddade från nordvästliga vindar där Paradise Beach är särskilt lockande. Men om du är sugen på en mer aktiv upplevelse finns många vattensporter, vindsurfing, kanotpaddling och snorkling till exempel. För en mer avslappnad aktivitet kan du också hyra en trampbåt och paddla runt bukten. Oavsett vad du letar efter så lovar Bali att leverera en upplevelse som efterlämnar en söt smak av Grekland.

Stockholm – Bali

Bali     nätter     Se mer
Bali     nätter     Se mer

Göteborg – Bali

Bali     nätter     Se mer
Bali     nätter     Se mer

Köpenhamn – Bali

Bali     nätter     Se mer
Bali     nätter     Se mer

Mer om Bali Kreta

Upptäck arkeologi runt Bali

Runt Bali finns det några arkeologiska platser som är värda din uppmärksamhet om du är villig att vandra uppför lite grand. Klostret Agios Ioannis Prodromos som fortfarande bebos av nunnor har fascinerande exempel på fresker och träarbeten. Därifrån kan du fortsätta vandra till bergsbyn Marga och besöka Melidoni-grottan. När du sedan går tillbaka till stan kan du vila fötterna en stund på en av de mysiga klubbarna i Bali, eller hålla dem i rörelse på dansgolvet. The Highway Club och Volcano erbjuder livlig kvällsunderhållning för de som inte vill gå och lägga sig tidigt.