Sök resa
Bad Gastein Österrike Reseguide

Bad Gastein Österrike Reseguide

Letar du efter en partyresa har du kommit rätt Här möter du internationell atmosfär med en uppfriskande twist av österrikisk gästfrihet. Det är ingen överraskning att Bad Gastein är en av de mest populära skidorterna i Österrike.

Här trivs skidentusiaster som tycker nattliv, off-pist och after-ski är skidresans viktigaste delar. Bad Gastein erbjuder allt och mer. Skidåkning med en fri passage till fem majestätiska berg är något av det bästa Österrike har att erbjuda. Samtidigt är detta ett av Europas få äkta spa-destinationer, med varma källor och underbara termalbad.

Party och varma källor

Bad Gastein är som taget ur en film. En gammal exklusivt spa-destination med otroligt vackert läge. Staden ligger i ett mycket kuperat område med höga byggnader längs stadens slingrande vägar. I den nedre delen av staden finns ett vattenfall. Livets alla bästa sidor samlas på ett och samma ställe. Afterski av rang, alpin shopping och ett pulserande nattliv. Det spelar ingen roll vilken natt du väljer att gå ut på stan, det finns alltid massor av människor. Bad Gastein har även sitt eget casino.

Resa Stockholm – Bad Gastein

Bad Gastein     nätter     Se mer
Bad Gastein     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Bad Gastein

Bad Gastein     nätter     Se mer
Bad Gastein     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Bad Gastein

Bad Gastein     nätter     Se mer
Bad Gastein     nätter     Se mer

5 skidområden och 42 skidliftar

Allt är inte bara fest. Det finns gott om snö och 203 km pister som håller skidälskare upptagna från morgon till kväll. Oavsett väder finns alltid bra skidåkning i närheten. Moderna gondoler och ett välorganiserat skidbussystem tar dig snabbt till de olika systemen Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein och Sportgastein.

Sportgastein är den högsta med en fantastisk vy som du kan njuta av medan du tar ett par carvingsvängar 2600m över havet. Här uppe är skidområdet en upplevelse i sig – en kraftfull och orörd nationalpark i högalpin terräng. I Dorfgastein erbjuds skogskörning och långa breda backar på båda sidor av berget och du kan njuta av solen morgon som kväll. I Sport Gastein och Angertal finns också fina längdåkningsspår.