Sök resa
Atlanta Reseguide

Atlanta Reseguide

En stad med upplevelser för alla! Upplysta byggnader, världens största inomhusakvarium, Coca-Colas hemstad och otaliga museer och andra kulturella evenemang väntar mellan skyskraporna i USA:s 33:e största stad.

Atlanta är “huvudstad” och den största staden i delstaten Georgia och har spelat en viktig roll i hela den amerikanska historien. Inte minst genom inbördeskriget som skapade USA:s moderna historia. Här hade sydstaterna en av sina viktigaste försörjningsbaser tills de nordliga staterna brände och förstörde stora delar av staden. Idag har Atlanta växt sig skyhögt. Du kan hitta stora moderna skyskrapor som verkligen präglar staden, på gott och ont, och du kommer förmodligen känna dig lite liten när står nere på gatan tittar upp mot de människoskapade kolosserna.

Lite liten kanske du också känner dig om du väljer att besöka Martin Luther King Jrs grav som också var född här. Kanske ingen tillfällighet att Atlanta var den första större staden i sydstaterna som valde en färgad borgmästare.

Till Atlanta från Stockholm

Atlanta     nätter     Se mer
Atlanta     nätter     Se mer

Till Atlanta från Göteborg

Atlanta     nätter     Se mer
Atlanta     nätter     Se mer

Till Atlanta från Köpenhamn

Atlanta     nätter     Se mer
Atlanta     nätter     Se mer

Mer om Atlanta

SEVÄRT
Gillar du Coca-Cola har du kommit till himlen. Här håller nämligen läskjättens högkvarter till, och staden har sitt eget Coca-Cola-museum, där du kan lära dig allt om läskedrycken.
För andra våta nöjen kan Georgia Aquarium vara ett alternativ. Det är världens största och har över 100 000 exemplar.

Mediejätten CNN har också sitt huvudkontor här och om det skulle vara av intresse att bli mer bekant med CNN kan en rundtur i högkvarteret vara ett bra tips.

BORTA MED VINDEN

Men Atlanta är också platsen för att följa i Margaret Mitchell`s fotspår. Det var här hon bodde när hon lät fantasin falla som ett löv på en romantisk höstdag och skrev den legendariska boken “Borta med vinden”, som förevigades på film med Gable och Leigh. Ett besök till huset hon bodde i är ett populärt turistmål.

JÄRNVÄG

Men också genom industrins utveckling har Atlanta varit oerhört viktigt. Staden grundades faktiskt 1837 som den sydliga slutpunkt på järnvägen. Även idag är Atlanta en viktig järnvägsknut.

TRANSPORT
Flygplatsen Hartsfield-Jackson är en av de mest trafikerade i USA och många reseföretag säljer biljetter hit. Den ligger några kilometer utanför centrum och har bra kommunikationer.

Tunnelbana och buss är välutvecklat och goda transportmöjligheter när du kommit in i det. Taxi finns det också många av om det offentliga alternativet skulle vara svårt.

BOENDE

Här har du många alternativ för hur spendera nätterna. Allt från överdådiga lyxhotell, Bed & Breakfast, pensionat, vandrarhem och prisvärda motell kan hittas i Atlanta. I områdena nära finns också campingplatser.