Sök resa
Arendal Reseguide

Arendal Reseguide

Aust Agders huvudort är ett paradis för kulturglada sommarmänniskor.Sörlandsstaden som ler på dagen och dansar på natten har ett brett utbud av aktiviteter på menyn för den upplevelseglade, men inbjuder också till lata sommardagar för den som vill ha det.

Arendal har som de flesta sörlandsstäder, länge varit känt för att leva på sommaren, och sova på vintern. Men sommaren har de senaste åren utvecklats till att bli ett ännu större mecka för turister och invånare. Det är en stad som växer och växer och speciellt kulturella inslag är involverade i utformningen och glädja framtiden.

Res till Arendal från Stockholm

Arendal     nätter     Se mer
Arendal     nätter     Se mer

Res till Arendal från Göteborg

Arendal     nätter     Se mer
Arendal     nätter     Se mer

Res till Arendal från Malmö

Arendal     nätter     Se mer
Arendal     nätter     Se mer

Mer om Arendal

Här finns det nog att göra för både unga och äldre, det har blivit en sommarstad som inte sover, nästan som ett norskt Las Vegas, utan spelande då.

Festivaler

Med Hovefestivalen som senaste kulturella bidrag, tillsammans med VM i Offshore, Canal Street Jazz & Blues Festival och APL race week har Lilllördags-staden vuxit upp från kortbyxorna och in i mer välsittande kläder. Det bidrog också att ersätta den nationellt hånade busstationen med ett helt nytt kulturhus.

POLLEN

Kaféer och nattliv ligger nära varandra och cirklar centrumhamnen, Pollen, där invånare och turister tenderar att sitta och hänga nonchalant under varma sommardagar, oavsett om det är för att äta den underbara Sörlandsglassen eller nykokta krabbor från krabbåten Snar.

En separat flytbryggar inrymmer olika evenemang såsom Kjæmpestaden och konserter.

NATTLIV

Pulserande musik och halvrytmiska personer fyller de många uteställena sena sommarkvällar och atmosfären brukar vara bra inne på de olika nöjesetablissemangen.

TORUNGEN

I havsranden ligger de två fyrarna Stora och Lilla Torungen, som i årtionden har styrt fartyg säkert in till stan. En vacker syn i både solsken och månsken och ett tips till alla som vill uppleva något annorlunda är att Torung kan hyras.

Man vill inte åka härifrån när man är i Arendal, man önskar bara att dagarna varade längre. Och kom ihåg, för många är en sommar utan sörland detsamma som en sommar utan sommar. Du förstår när du har varit här.