Sök resa
Antwerpen Reseguide

Antwerpen Reseguide

Diamanter, sjömän, choklad och pubar är några av de ord som har använts för att beskriva den belgiska hamnstaden Antwerpen. Lyckligtvis består staden av väldigt många fler spännande saker. Här kan du enkelt handla dig pank, äta dig fet och helt enkelt bara njuta en massa.

Antwerpen ligger ungefär i mitten av Europa, två timmar med tåg från Paris och Amsterdam och 40 minuter med tåg, eller en timme med bil från Bryssel. Det är Belgiens näst största stad och kan jämföras med Göteborg i både storlek och befolkning.
De har kämpat med rykten om ryska maffian, prostituerade och andra kriminella, och det påstås att det finns lite av det där ännu.

Den har också länge bara varit känd för att vara en hamnstad, den tredje största i världen faktiskt.

Res till Antwerpen från Stockholm

Antwerpen     nätter     Se mer
Antwerpen     nätter     Se mer

Res till Antwerpen från Göteborg

Antwerpen     nätter     Se mer
Antwerpen     nätter     Se mer

Res till Antwerpen från Malmö

Antwerpen     nätter     Se mer
Antwerpen     nätter     Se mer

Res till Antwerpen från Köpenhamn

Antwerpen     nätter     Se mer
Antwerpen     nätter     Se mer

Mer om Antwerpen

Men på senare år har Antwerpen tagit sig samman och krupit in i en högre turismdivision.

KULINARISK
Här får människor från hela världen uppleva belgiska nöjen som utsökt arkitektur, gästfrihet och en stor mängd kaféer och butiker för avkoppling mellan bataljerna.

Bland annat har de tagit kulinariska läckerheter längre än friten de är så välkända för utomlands. Inte undra på att de har mer att erbjuda, de ju nära besläktade med systern Frankrike, och som småsyskon flest har de några knep de har vidareutvecklat själva.

SHOPPING
Antwerpen har också vuxit till ett trendigt och moderelaterat resmål och designers som Vandevorst och Martin Margiela har blivit uppfostrade i staden.
De stora modehusen i världen har också bosatt sig i staden och du hittar designerbutiker från Gucci, Hermés, Max Mara, Louis Vuitton, Donna Karan, Armani, Prada och Dolce & Gabbana, för att nämna några. Det har med andra ord blivit något av ett modemecka här också.
Är du intresserad av äldre saker hittar du unika antikviteter, och många antikfrälsta har hittat sitt lystmäte i Antwerpens gator.
Det också gör diamantfrälsta.
Antwerpen sägs vara världens diamantcentrum och så mycket som 70% av världens rå- och slipade diamanter sägs passera genom staden.
Det är självklart att man kan spendera mycket pengar på kvinnans bästa vän.

Det har också ett unikt och spännande diamantmuseum här, som är väl värt ett besök.

SEVÄRDHETER

Förutom de redan nämnda, finns det också sevärdheter som medeltida arkitektur, kullerstensgator, gotiska katedralen från 1400-talet och rådhuset från 1600-talet. De har också en välkänd djurpark, vilket borde passa bra för ett familjebesök.