Sök resa
Annecy Reseguide

Annecy Reseguide

Välkommen till Frankrike! Välkommen till Annecy! Välkommen till ett äventyr i form av underbar arkitektur, minnesvärt förflutet och en nutid som du bestämmer själv. Annecy bjuder på äventyr av det trevligare slaget, det är bara att ta för sig.

Här är det visuella i fokus, vare sig det är genom konstgjorda underverk eller naturliga. Omgivningen är oavsett utsökt och fransk. Annecy är vackert beläget vid sjön med samma namn och är grannstad till den mer berömda staden Chambery.
Omkring 50 000 invånare utgör kärnan i staden men fler och fler resande vänder näsan mot den vackra staden med det fängslande namnet.
Staden har också en av Frankrikes mest fotograferade byggnader, Palais de I`Isle som också kallas Det gamla fängelset.

Men om du har kameran med kommer du nog att rikta objektivet och justera bländare och slutartid mot fler saker än bara det gamla fängelset. Bland andra huserar staden Annecy slott, två utsökta katedraler, fontäner, broar och vackra trädgårdar såsom Europeiska trädgården.

BERG

Du kommer inte undan de majestätiska bergen när du är här. Deras attraktionskraft har fungerat i århundraden, och ger en vacker visuell bakgrund för den också arkitektoniskt vackra staden.

SPORT

Både sommar och vinter är det ett utmärkt resmål för idrottsutövande. Speciellt på vintern eftersom Annecy ligger nära Alperna. Skidåkare har i åratal flockats till staden och det finns lite som talar för att det kommer att sluta.

Res till Annecy från Stockholm

Annecy     nätter     Se mer
Annecy     nätter     Se mer

Res till Annecy från Göteborg

Annecy     nätter     Se mer
Annecy     nätter     Se mer

Res till Annecy från Malmö

Annecy     nätter     Se mer
Annecy     nätter     Se mer

Mer om Annecy

SHOPPING

Staden har många möjligheter att shoppa sig blid, skulle det vara nödvändigt. Här hittar du sko- och klädbutiker av varierande slag.

FILMFESTIVAL

Annecy är också resmålet för filmentusiaster. Ända sedan 1960 har de varit värdar för Annecy International Animated Film Festival, något som skapar en kreativ och lekfull miljö.

MAT

Som överallt annars i Frankrike serveras utsökt mat här. De sätter sin ära i att skapa kulinariska läckerheter för allas smaklökar och det är bara att njuta och lära. Franskt vin känner väl de flesta redan. Du hittar också flera barer och nattklubbar här.

TRANSPORT

Man kan antingen flyga till Annecy eller närliggande stad som Genève som ligger cirka 35 km bort. Det är lätt att hyra en bil, cykel eller promenera, för att uppleva mer av staden och de närliggande områdena.