Sök resa
Amoudara Kreta Reseguide

Amoudara Kreta Reseguide

Semester i Amoudara Kreta

På norra kusten av Kreta, väster om huvudstaden Heraklion, ligger den vackra badorten Amoudara. Den huvudsakliga stranden i denna semesterort sträcker sig fem kilometer längs den azurblå kusten och är det perfekta resmålet för sportfanatiker, familjer och soldyrkare. Så oavsett vad du söker i din nästa semester i solen.

Varva ner i Amoudara

Amoudara betyder “den stora sanden” och det är ett korrekt namn eftersom stranden når så långt ögat kan se. Dess soliga stränder bleknar ut i fjärran och löper längs det kristallklara blå vattnet i Egeiska havet. Stranden har tilldelats EU:s Blå Flagg för sina rena vatten och den erbjuder många vattensporter för de som tröttnat på att sola, vindsurfing är särskilt populärt. Om du spenderar dina dagar spenderas med att koppla av på stranden är strandpromenaden full av affärer, barer, kaféer, restauranger och lokala kafeneons – så du behöver inte gå långt för att få tag på en kall dryck eller snacks. Om du känner dig särskilt lat medan du njuter av solen i Grekland, varför inte bara beställa en uppfriskande cocktail från en av tavernorna vid strandkanten och låt dem servera den vid din solstol.

Resa Stockholm – Amoudara

Amoudara     nätter     Se mer
Amoudara     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Amoudara

Amoudara     nätter     Se mer
Amoudara     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Amoudara

Amoudara     nätter     Se mer
Amoudara     nätter     Se mer

Mer om Amoudara Kreta

Utforska Amoudara

Förutom stranden är Amoudara också en bekväm bas för att utforska den västra och östra sidan av Kreta. Nära stranden ligger Karteros där erfarna och amatörryttare kan rida längs kusten. Den arkeologiska platsen Tylissos ligger också i närheten och som har de utgrävda resterna av en tidig minoiska stad. Andra närliggande byar inkluderar Rogdia, Gazi och Archanes, av vilka den sista är en vackert restaurerad boplats med stenlagda gångar som leder in till vackra innergårdar, där du kan koppla av med en kopp grekiskt kaffe eller en ouzo. Sist men inte minst finns naturligtvis huvudstaden Heraklion som är perfekt för en dagstur.