Sök resa
Amman Reseguide

Amman Reseguide

Jordaniens huvudstad är en stad av kontraster, vacker och mäktig, i ett landskap nästan som i sagorna. Det är en historisk stad, en av de äldsta i världen, med en befolkning känd för sin vänlighet och charm.

Man rör sig på historisk mark när man lägger Amman för sina fötter. Det är en stad präglad av forntid och nutid, minnen av det avlägsna men som känns mycket nära.

Amman är huvudstaden och även den största och viktigaste staden i landet och är vackert belägen över flera höjder. Ursprungligen var staden på sju höjder men eftersom den har blivit större och större, sägs det att den täcker flera toppar än de historiska sju idag.

Med ökenlandskap runt omkring var det ett smart drag att lägga staden på höjder, för de fick en kylande effekt. Därför har de ett medelhavsklimat stor del av året, jämfört med andra platser i området.

Staden är också en av de mest liberala städerna i Mellanöstern och har utvecklats med en västerländsk atmosfär.

Mer om Amman

Sevärdheter

Här finns många sevärdheter som lockar uppmärksamhet från när och fjärran. En av de mest viktiga och intressanta är Amfiteatern. Detta är ett fornminne från romersk storhet och exemplet på byggkonsten av kejsarens undersåtar står centralt i centrum. Här är det sittplatser för 6.000 människor, och tack vare välvilliga själar har det restaurerats under senare år. Vill du få en djupare inblick i den historiska stadens fascinerande historia är det arkeologiska museet ett måste! Här hamnar många av landets utgrävda fynd och tar dig med på en resa hundratals år tillbaka i tiden.

Ta en tur på Citadel-höjden där du får en fantastisk utsikt över staden.

Shopping

En sak är säker och det är att marknaden i Amman, vid Kung Husseins moské, är en livlig och lekfull plats. Här kan du handla olika nödvändigheter och onödvändigheter som kanske bara är roliga att ha. Här får du också närkontakt med den vänliga befolkningen.

Men om du känner ett stort behov av att dra över kontot eller om du bara har en massa pengar, så kan en tur till ett av shoppingdistrikten vara en idé. Här hittar du den senaste designen, till priser som är relativt mycket dyrare än vad du hade hoppats på. Amman är i själva verket inte den mest prisvärda staden att löpa amok med digitala eller analoga pengar.