Sök resa
Amalfi Reseguide

Amalfi Reseguide

Amalfikustens huvudstad : Amalfi var ursprungligen romersk, senare var den den första av de italienska sjörepublikerna, och idag ger den namn åt den berömda Amalfikusten.

Staden har en mycket lång och betydande historia och en gång i tiden tror man att den hade ungefär 70.000 invånare, mot dagens ca 6000, som mycket väl kan sätta din fantasi på prov.

Arkitekturen bär stark prägel av den täta handeln med de olika länderna i Medelhavsområdet, inte minst den arabiska. I de små och ofta täckta trappgatorna kan man lätt känna sig transporterad till sydligare nejder.

Res till Amalfi från Stockholm

Amalfi     nätter     Se mer
Amalfi     nätter     Se mer

Res till Amalfi från Göteborg

Amalfi     nätter     Se mer
Amalfi     nätter     Se mer

Res till Amalfi från Köpenhamn

Amalfi     nätter     Se mer
Amalfi     nätter     Se mer

Mer om Amalfi

Amalfi är centrum för kustens lokala bussar som håller till i hamnen. Här finns det också en lång strandpromenad och en liten strand. Staden är med rätta berömd för sin katedral Sant’Andrea med de berömda bronsdörrarna från Konstantinopel och inte mindre berömda klostret Chiostro del Paradiso.

Stadens första handelsvara var handgjort papper, och det kan varmt rekommenderas att vandra upp genom huvudgatan till Kvarndalen (Valle dei Mulini) där det fortfarande ligger ett aktivt pappersbruk och där du också kan besöka pappersmuseet. Där kan du med egna ögon se hur papper producerades förr i tiden.

En annan attraktion man inte får missa är den lokala smaragdgrottan (Grotta dello Smeraldo) som ligger på kustvägen ca 4 km utanför Amalfi i riktning Positano.