Sök resa
Altea Reseguide

Altea Reseguide

Med sin bildsköna arkitektur, medeltida gator och vackra strandpromenad är Altea en lång väg bort från de moderna resmålen och skyskrapehotellen på andra Costa Blanca-orter.

På en semester i Altea kan du promenera genom romantiska kullerstensgator, koppla av på sandstränderna eller beundra lokal konst på ett av stadens många gallerier. Om du vill ha en semester som kombinerar sol, hav och sand med avslappnad livsstil och unik kultur i en berömt bohemisk stad är en Altea-semester det perfekta valet.

Att göra i Altea

Oavsett om du vill ha en romantisk semester för två eller en avkopplande familjesemester, Altea på Costa Blanca kombinerar traditionell charm med historiska sevärdheter för att erbjuda det bästa av två världar. Besök den magnifika Virgin del Consuelo-kyrkan med sin vackra blå kupol, ta in den lokala kulturen på det nya Palau de las Artes eller bara koppla av på en av Alteas många restauranger och kaféer. Shoppare kommer att känna sig som i himlen i Altea med lokala hantverkare som ställer ut sina varor i de vindlande gränderna i gamla stan och otaliga butiker som kantar den största shoppinggatan Avenida del Rey Jaime I.

Till Altea från Stockholm

Altea     nätter     Se mer
Altea     nätter     Se mer

Till Altea från Göteborg

Altea     nätter     Se mer
Altea     nätter     Se mer

Till Altea från Köpenhamn

Altea     nätter     Se mer
Altea     nätter     Se mer

Mer om Altea

På kvällen ligger fokus på makliga middagar och avkopplande drinkar längs strandpromenaden, med nyfångad fisk och skaldjur och tapas liksom några av de finaste internationella rätter. Altea är en tidlös, charmig destination där besökare återvänder igen och igen och eftersom det är ett så populärt resmål bara tre och en halv timme bort är billiga resor till Altea är allmänt tillgängliga, det vill säga alla har råd med en paus i solen.

Strandsemester i Altea

De mest populära är Playa la Roda och Playa de Cap Blanch, som är familjevänliga sand och stenstränder nära staden, men det finns också många gömda vikar och bukter som väntar på att utforskas.

Alteas varma, soliga väder varar hela året, så om du letar efter en bit vintersol kanske Altea kan vara svaret!