Sök resa
Altafulla Reseguide

Altafulla Reseguide

En fantastisk liten stad belägen längs kusten från Tarragona, Alta ger en perfekt blandning av historiska upptäckter och kustnjutning, som tillhandahålls av fascinerande gamla kvarter och ett lätt soligt skutt till kusten.

Längs den vackra Costa Dorada möter man en pittoresk och lugn liten destination när man beger sig till Altafulla, som kringgås av de flesta av turistskarorna som hänger runt Spaniens kust, stället avger en distinkt känsla av äkthet och tradition till de som utforskar dess karaktär . Även om historiefantaster och kulturintresserade kommer att dras till att utforska härligt bevarade gamla kvarter så kommer områdets strand också ge mycket underhållning under resan till Altafulla och injicera en mycket önskad dos av sol, sand och hav på din semester i Spanien.

Resa Stockholm – Altafulla

Altafulla     nätter     Se mer
Altafulla     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Altafulla

Altafulla     nätter     Se mer
Altafulla     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Altafulla

Altafulla     nätter     Se mer
Altafulla     nätter     Se mer

Mer om Altafulla

Kustskönhet och fängslande kultur

Se stadens historiska läge om du är ute efter en inblick i arvet och kulturarvet i Altafulla, ett antal spännande monument och platser, framför allt det fantastiska medeltida slottet – lätt en av de bästa platserna på hela Costa Dorada. Du hittar även ett annat slott uppfluget hög över havet som kallas Marquises av Tamarit slott samt en introduktion till fiskekvarteret från 1700-talet som ockuperade den här platsen.

Du kan gå ännu längre tillbaka i tiden under din semester i Altafulla genom att besöka den romerska villan Els Munts ruiner som är listad på Unescos världsarvslista, den kommer att fascinera de som är fascinerade av gamla världar. Inte gå miste om att uppleva stranden också medan i denna stad; det kommer att vara det perfekta sättet att balansera ut historisk upptäckt med strandliv – särskilt bra om du har barn i släptåg.