Sök resa
Alicante Reseguide

Alicante Reseguide

Alicante – Strandliv, spansk mat, snabba rytmer och shopping är några av ingredienserna i denna fina stad vid Medelhavet kust. Även om Alicante har fått lite av ett rykte som pensionärsparadis är det en plats där alla kommer att trivas, njuta och koppla av.

Alicante är “huvudstad” i provinsen Alicante, som ligger i södra Valencia-regionen, och de flesta av inkomsterna i området kommer från turism och vinframställning. Det har blivit känt som ett skandinaviskt paradis för de som fyllt 65 – som en ockuperad region där elaka tungor säger att det är spanjorerna som är invandrarna, men det finns mer, så mycket mer med det här stället.

Staden är bedövande vacker, med en majestätisk ljusshow på natten, på dagen är det vardagliga livet i denna hamnstad en attraktion i sig, som i alla andra spanska städer. Här finns uteserveringar, gatumusikanter och jonglörer, alla bidrar till att förbättra upplevelsen. Det gör också den oerhört bra spanska maten, och det är fort gjort att lägga på sig ett kilo eller två när du njuter dagarna här nere. Kustlinjen, Costa Brava, är med sina långsträckta stränder en solälskares bästa vän, och dagarna går snabbt när man ligger under solen och bara är.

Det finns också stora historiska byggnader att uppleva, och Museo Municipal Casa de la Asegurada – ett museum i en fantastiskt 1600-talsbyggnad med verk av bland annat Picasso, borgen Santa Barbara – byggd av Kartagerna 400 f.Kr och rådhuset från 17-talet är något av det som bör upplevas.

Det finns också många intressanta sevärdheter som Canalobrehulene och Santa Faz kloster, utanför centrum. Andra kulturella evenemang är Fiesta de Fogueres där figurer och monument av papier mache täcker staden innan de sätts i brand och förvandlas till en ännu mer spektakulär syn.

 

Alicante från Stockholm

Alicante     nätter     Se mer
Alicante     nätter     Se mer

Alicante från Göteborg

Alicante     nätter     Se mer
Alicante     nätter     Se mer

Alicante från Malmö

Alicante     nätter     Se mer
Alicante     nätter     Se mer

Alicante från Köpenhamn

Alicante     nätter     Se mer
Alicante     nätter     Se mer

Alicante Reseguide

SHOPPING

Alicante har nog aldrig helt slagit igenom som shoppingmecka men det finns stor potential för att tömma plånboken. Här hittar du sportaffärer, möbelaffärer, juveler, hantverk och klädbutiker som erbjuder mer än de vanliga turistfällorna. Här är det öppet till sent på natten med stora klädkedjor som Mango, Zara och Springfield bland mycket annat.

Det finns också stora köpcentra, så behovet av butiker ska kunna täckas för dem som vill ha det. Och för dem med trötta ben och som tror att pengar även skall finnas efter semestern, finns det gott om pubar och barer att sitta ner på och koppla av.

TRANSPORT

El Altet är flygplatsen och därifrån är det lätt att komma in till centrum av staden. Det är en av Spaniens mest trafikerade charterflygplatser och många möjligheter att flyga från skandinaviska länder. I staden är buss och taxi bra alternativ. Och naturligtvis fötterna som ger en mer intim upplevelse av det hela.

LOGI

Här finns bland annat vandrarhem, hotell, lyxhotell och semesterlägenheter, så möjligheter för boende är bra.