Sök resa
Alghero Reseguide

Alghero Reseguide

Soliga dagar med leende ansikten i charmerande miljöer, sippande på egenproducerat vin och mumsande sig igenom det enastående köket. Italienska Alghero på Sardinien ger dig mycket, och du behöver bara vara här.

Med sitt idylliska läge, historiska minnen och levnadsglada människor inbjuder Alghero till att fylla på energi och livsgnisttändning för människor i alla åldrar.

Här är det möjligt att vandra runt och titta, njuta och ta del av deras sätt att leva. Det är en upptäcktsresa i dig själv likaväl som ett land och en stad. Du kan inte hjälpa att insupa intrycken som pressar sig på; lukter, smaker eller visuella njutningar som gamla stan, och murarna som omger den, unik arkitektur och palmer som sträcker sig mot solen.

Res till Alghero från Stockholm

Alghero     nätter     Se mer
Alghero     nätter     Se mer

Res till Alghero från Göteborg

Alghero     nätter     Se mer
Alghero     nätter     Se mer

Res till Alghero från Köpenhamn

Alghero     nätter     Se mer
Alghero     nätter     Se mer

Mer om Alghero

Väster om gamla stan ligger områdena Maria Pia och Lido som har en mycket inbjudande strandpromenad, långgrunda stränder, utsökta restauranger och mysiga caféer.

Mat hör till när man är på semester och många av restaurangerna och trattoriorna ger smakorgasmer i italiensk stil. Det är en stad vid havet, fisk och skaldjur är de särskilt bra på.

Det finns mycket att uppleva här, och av spännande och intressanta upplevelser kan en resa till Neptunus Grotto rekommenderas. Det är en grotta du bara kommer till sjövägen där enorma droppstensformationer präglar väggarna och ger dig en Indiana Jones-känsla du delar med många andra turister, men ändå har helt för dig själv.

Andra upplevelser kan vara att bussa eller bila längs den otroliga kustvägen eller upp i bergen där det finns många nuragher och ruiner från antiken.Det är ett turistparadis, men samtidigt Italien och med möjligheter att hitta äkta märkesvaror.

På Piazza Sulis som är en samlingsplats för lokalbefolkningen på kvällen hittar du några bra butiker med kläder och skor. Shoppinggatan Lungomare Dante som går från redan nämnda piazza är beströdd med fina butiker som du kan panka dig i, men se till att du har smakat på en av byns viner först, så du inte behöver ångra det senare.

Det finns i själva verket många utmärkta vingårdar på ön och Sella & Mosca och Santa Maria La Palma är exempel på utmärkta vingårdar i närheten av Alghero.
TRANSPORT

Flygplats Alghero Sardinien ligger några kilometer utanför staden med många möjligheter för kollektivtransport in till centrum.Inom staden finns ett ok bussnät, taxi och möjlighet att hyra en bil.