Sök resa
Alexandria Reseguide

Alexandria Reseguide

Vid det mäktiga havet ligger Alexandria och väntar på att visa dig sin historia och framtid. Egyptens näst största stad har mycket att erbjuda i form av både kulturella, historiska och andra nöjen.

Många städer kallades Alexandria efter att ha grundats av Alexander den store men det är pärlan vid Medelhavet som ligger i Nildeltat i Egypten som är den mest kända.
Den började sin storhetstid som centrum för vetenskap under Ptolemaier och växte snabbt till en rik och mäktig stad.
Idag ses dessa minnen genom otaliga fynd av statyer, ruiner och sfinxer.

Alexandria var också känt för att hysa världens största bibliotek med över 500.000 skrifter i antiken. Tyvärr försvann biblioteket en gång för över tusen år sedan och många av de speciella och historiska böckerna försvann. Idag har Alexandria återfått ett kraftfullt bibliotek och som har blivit en av de största attraktionerna i stan.

Till Alexandria från Stockholm

Alexandria     nätter     Se mer
Alexandria     nätter     Se mer

Till Alexandria från Göteborg

Alexandria     nätter     Se mer
Alexandria     nätter     Se mer

Till Alexandria från Köpenhamn

Alexandria     nätter     Se mer
Alexandria     nätter     Se mer

Mer om Alexandria

FLER SEVÄRDHETER
Alexandria har ännu fler sevärdheter värda att ta en närmare titt på. Det grekisk-romerska museet är ett exempel, och en spännande plats att tillbringa tid på för att få en inblick i hur dagens samhälle har uppstått.
Den grekiska amfiteatern är också en populär sevärdhet med Pompays 25 meter höga granitpelare.
Det ska sägas att Alexandria har många fler speciella kännetecken från den tiden den var det hellenistiska samhällets huvudstad och är populär som semestermål bland egyptierna själva.

Det är en livlig stad, som anses vara modernare än storebror Kairo.

SHOPPING
Värker det efter att låta historien vara historia eller skapa egen historia, och köpsuget sätter in, kan det vara skönt för dig att veta att Alexandria är en bra plats för shopping.
Du får tag på det mesta här, och du kan välja mellan olika marknader, butiker, specialbutiker och köpcentrum.
Ta för dig av de lokala läckerheterna och fyll upp påsarna med konkreta minnen.
Detta gäller förresten även på matfronten eftersom du får en hel del exotisk god mat här.

De har också ett distinkt nattliv, med flera barer och klubbar för sena nätter.

TRANSPORT
Det finns många möjligheter att ta sig till Medelhavet pärla eftersom fler och fler operatörer erbjuder resor hit. Flygplatsen ligger precis utanför centrum med flera alternativ för transport.

Känn dig fri att använda dina fötter mest inom staden, så att du inte missar viktiga magiska ögonblick som ofta kan uppstå.

BOENDE

Hotell av många slag som Hilton Green Plaza, Hilton Borg El Arab och El Salamlek Palace, är några alternativ. Spendera lite tid på att räkna ut vad du vill bo nära, och vad dina komfortkrav i förhållande till pris är.