Sök resa
Albir Reseguide

Albir Reseguide

Om du längtar efter kristallklart hav, sandstränder och ändlösa äventyr, är det dags att packa väskan och se vad en semester på Albir kan erbjuda dig.

Med sitt vackra landskap och avslappnade atmosfär ligger denna mysiga ö längs Spaniens Costa Blanca-kust och är ett populärt resmål för familjer och par. En plats där avkoppling snyggt blandas med äventyr, du kommer att tillbringa lika mycket tid med att njuta av solen som suga i dig den lokala kulturen.

Så oavsett om du vill njuta av vattensporter eller bara vill smutta på en kopp kaffe medan du tittar på folk är du förutbestämd att bli förvånad av den tidlösa skönhet som omger denna härliga ö.

Boende Albir

För Medelhavsatmosfären dit människor kommer för att slappna av och fly allt så ligger de flesta hotell i Albir nära vattnet. Om du älskar havet och planerar att spendera mycket tid med att njuta av solen så kommer ett strandhotell nära centrala Costa Blanca verkligen få ditt hjärta att sjunga.

Till Albir från Stockholm

Albir     nätter     Se mer
Albir     nätter     Se mer

Till Albir från Göteborg

Albir     nätter     Se mer
Albir     nätter     Se mer

Till Albir från Köpenhamn

Albir     nätter     Se mer
Albir     nätter     Se mer

Mer om Albir

Familjer med små barn bör överväga självhushållslägenheter nära de största attraktionerna medan studenter och par kommer att tycka om att vistas nära anslutande vägar som leder till närliggande Benidorm och Altea.

Det finns alltid en anledning att tycka om Albir

En plats där du kommer att känna dig som att du alltid tillhört, en semester i Albir är reserverad för resenärer som vill koppla av och dra full nytta av allt denna sida av Spanien har att erbjuda. Prytt som stället är med solsken året runt kommer du att kunna fånga bra strålar här när som helst. Om du vill undvika folksamlingar och temperaturer över 30C skall du planera ett besök under senvåren eller försommaren för att omfamna det varma vädret och en mer avslappnad känsla eller unna dig lite vintersol under de mörka månaderna.

Älskare av sand och gnistrande stränder kommer att känna att det som de klivit ned på sin egen privata strand då många delar av den stora stranden är avskilda, perfekta för att luta sig tillbaka och sola.

Även om du sannolikt kommer att tillbringa större delen av din tid nere vid havet har Albir mycket mer att se och utforska. Hem till några anmärkningsvärda sevärdheter, på öns centrum finns också flera söta butiker och massor av vacker arkitektur värdig att tjäna som bakgrund för spontana selfies. Resmålet ligger nära många stora äventyr perfekta för dagsturer, inom fem kilometer ligger flera härliga vandringsleder och fyra temaparker.