Sök resa
Agadir Reseguide

Agadir Reseguide

Agadir är en av de större städerna i sydvästra Marocko och huvudstad i provinsen Agadir. Staden har ett fantastiskt läge – omgiven av Antiatlas-bergen, Saharaöknen och en rad nationalparker. Den har också enkel tillgång till några stora stränder vilket gör detta till ett populärt resmål hos familjer, strandfanatiker och fans av både natur och kultur.

Det finns mycket att se och göra under en semester till Agadir. Om du letar efter en bit av den lokala kulturen så hittar du ett utmärkt urval av museer i området. Le Musée des Arts Berberes är ett bra ställe att börja om du är intresserad av lokala konstverk och särskilt verk av det ursprungliga berber-folket. Om man bara skall se ett museum på en semester i Agadir borde det vara Musée Municipal de Agadir som har ett brett utbud av utställningar med kultur, kulturarv och historia i regionen. Sedan finns den Musee Bert Flint och fascinerande Musée de Talborjt.

Agadir från Stockholm

Agadir     nätter     Se mer
Agadir     nätter     Se mer

Agadir från Göteborg

Agadir     nätter     Se mer
Agadir     nätter     Se mer

Agadir från Köpenhamn

Agadir     nätter     Se mer
Agadir     nätter     Se mer

MER OM AGADIR

Naturligtvis är det för många människor det mest spännande med en semester i Agadir det stora urval av stränder som du hittar i området. En bit norr om Agadir ligger byn Taghazout – här hittar du några fantastiska gyllene sandstränder med goda förutsättningar för sol, strandlek och bad. Det erbjuds också ett stort antal vattensporter här. Andra bra stränder som du kan besöka på semester i Agadir inkluderar de på Tamaounza, Imouran, Bouyirdn och Aghroud.

Staden Agadir själv har några bra promenadställen, eller varför inte varva ner i en park med en picknick? Ta dig över till Jardin Olhao eller Jardin Ibn Zaidoun för att se några vackert lugna innerstadsparker. Alternativt är Valée des Oiseaux en fascinerande fågelpark som fyller en dag för hela familjen. Medan du är här, stanna till för en måltid på en av de många caféer och restauranger som finns runt centrum – du får gott om chanser att prova det berömda marockanska köket under en vistelse i Agadir, en garanterat minnesvärd upplevelse.