Sök resa
Agadir, Marocko - Lyxresor till lågpris

Agadir, Marocko - Lyxresor till lågpris

Agadir ligger vid Atlantkusten och är den största badorten i Marocko. Stranden är kilometerlång, bred och härlig, och längs strandpromenaden är det full fart med massor av aktiviteter både dag och natt. Fina uteserveringar och restauranter serverar läcker nordafrikansk mat, bland annat lokalfångad fisk och skaldjur. Agadir har ett behagligt klimat med temperaturer mellan 20 och 30 grader.

Agadir är inte en helt traditionell stad i Marocko, men lite mer modern med sina europeiska caféer, moderna hus och högklassiga hotell. Men det finns också mysiga och spännande basarer och majestätiska fort, som gör att man också märker att man faktiskt är i Marocko och Nordafrika. Speciellt rekommenderar vi att besöka ruinerna av Kasbah-fortet, som ligger på en ås över staden.

Agadir rekommenderas varmt för dig som önskar sol och bad, kultur och en lite ny reseupplevelse.

Mycket för pengarna! Fina hotell till riktigt bra priser.

Att ta semester i Marocko är billigt om man jämför med andra destinationer söderut. I Agadir kan du bo på fina 4- och 5-stjärniga hotell som ligger längs stranden till mycket lägre priser än i andra länder. Fler och fler skandinaver reser hit under höst, vinter och vår för att njuta av klimatet och salta bad. Res hit och känn att du får mycket resa för pengarna.

 

Lyxiga paketresor

Agadir     nätter     Se mer
Agadir     nätter     Se mer
Agadir     nätter     Se mer
Agadir     nätter     Se mer
Agadir     nätter     Se mer
Agadir     nätter     Se mer

Perfekt klimat hela året – solsäkert!

Marocko ligger i Afrikas nordvästra hörn och har flera härliga turistdestinationer. Du kan flyga både till Agadir och exotiska Marrakech. Marocko är en salig blandning av långa stränder, öken, höga berg, basarer, orientalisk kultur och spännande sevärdheter. Mixen av Europa, Nordafrika och den lokala kulturen gör Marocko till en av de mest spännande destinationerna man kan resa till från Sverige med en fortfarande rimlig tid i luften – och utan jetlag. Klimatet är behagligt och det är i princip soligt året om.

Matkulturen

Maten har fortfarande starka influenser från den franska kolonialtid, så här finns många trevliga och fina restauranter. Men du ska förstås också äta lokalt: harissa, tagine, pastilla, mynt-te…mums! Prisnivån är behagligt låg, och både Agadir och Marrakech har en blandning av originala och mer moderna stadsdelar och matställen. Om du är på jakt efter shopping är det en kul upplevelse här! Fynda (och pruta!) exempelvis smycken, läder, mattor, lampor, konsthantverk och keramik. I basarerna kan man också hitta kul lokal snabbmat, kryddor och frukter.

Marocko passar bra för alla som vill ha sol och bad och spännande saker att göra och uppleva.

SAKER ATT HITTA PÅ

  • Besök Souk Lhed, den största marknaden i Marocko
  • Agadir har ett stort urval av vattensport, speciellt surfing är populärt
  • Agadir har en del fina golfbanor runt omkring staden
  • Ta en dagsutflykt till Marrakech, ligger under 3 timmar från Agadir
  • Krydda resan – beställ kanske en natt i Marrakech?
  • Besök nationalparken Souss-Massa River, 4 mil från Agadir
  • Rid på kamel vid Kasbah Fort