Sök resa
Adelaide Reseguide

Adelaide Reseguide

En miljonstad som är känd för att inte kännas som en! På Australiens sydkust ligger denna välkomnande pärla som är grön, vänlig och full av värme. Adelaide är speciellt och delar med glädje med sig av sina goda känslor.

Adelaide är huvudstad i delstaten South Australia och är uppkallad efter drottning Adelaide. 1836 grundades staden och från allra första början har det lagts stor tonvikt på att bygga efter trädgårdsstadsprincipen. Detta har lett till den lantliga känsla Adelaide är känt för, även om det bor över en miljon invånare här.
Inom staden ligger de flesta sevärdheterinom gångavstånd, och museer som rekommenderas är Natural History Museum och Art Gallery of South Australia.
Men det är också en attraktion i sig att bara vandra runt.

Arkitektoniskt är det en kontrastfylld affär med bland annat små stenhus från koloniala tider och moderna höghus.

SPECIELLT ZOO

Adelaide Zoo är också värt ett besök och timmarna passerar snabbt medan du beskådar ett av nästan 2.000 djur. Parken är gammaldags och ligger i centrum. Något som är mycket speciellt för parken är att djuren ofta cirkulerar mellan parken och Monarto zoo som ligger uppe i bergen där djuren har större ytor att röra sig på.

Till Adelaide från Stockholm

Adelaide     nätter     Se mer
Adelaide     nätter     Se mer

Till Adelaide från Göteborg

Adelaide     nätter     Se mer
Adelaide     nätter     Se mer

Till Adelaide från Köpenhamn

Adelaide     nätter     Se mer
Adelaide     nätter     Se mer

Mer om Adelaide

VIN
Adelaide är också känt för sitt utmärkta vin. Ofta kallas staden för Australien vinhuvudstad, och långa rader av vinrankor på östra sidan av staden är en charmig syn.

Men vinet blir ännu mer charmigt serverat med mat så dra nytta av de många restaurangerna. Delta i det dagliga livet, njut av mat, atmosfär och vin! The Parade på Norwood är en utmärkt plats för sådana njutningar.

SHOPPING

Adelaide är också en plats där du kan få utlopp för att köpfebern! Här finns bland annat Adelaide Central Market som är stället för livsmedelsspecialiteter och lokala läckerheter, King William Road där design- och modebutiker präglar gatorna eller Jetty Road på Patterson, där du kan kombinera shopping med strandpromenad.

TRANSPORT

Adelaide har ett väl utvecklat tunnelbane- och busssystem som lätt tar dig från A till Z, men det är också bra att använda benen så att du kan upptäcka de små subtila ögonblick du annars skulle ha missat.

BOENDE

Adelaide har något för alla plånböcker och komfortbehov. Quest on King William, Oaks Plaza Pier och Mercure Grosvenor Hotel Adelaide, är några av dem.