Sök resa
Acapulco Mexiko Reseguide

Acapulco Mexiko Reseguide

Den gröna sidan av Acapulco

Förutom fem miljoner besökare per år, ett häftigt nöjesliv, fantastiska stränder och det du kanske har sett på Tv eller nätet, de dödsföraktande klipphopparna vid La Quebrada…så har denna mexikanska semesterort en grön baksida. Besök (med båt) naturreservatet Coyuca Lagoon eller fågelreservatet Isla los Pajaros. Det kan vara lite befriande att uppleva lite av den fina natur som finns i i den här delen av Mexico, och inte bara färgglada drinkar, dunkande nattklubbar och strandaktiviteter.

Full fart i Acapulco

Idag anses Acapulco vara landets 16:e största stadsområde och en av de viktigaste destinationerna sedan de gyllene dagarna på 1950-talet när boomen med höghus kom. President Miguel Aleman främjade byggandet av Carretera Escenica (Scenic Highway), som förbinder den internationella flygplatsen med staden Acapulco.Under de följande två decennierna blev hamnen en jet set-destination för människor som Elvis Presley, som även spelade in filmen Fun in Acapulco. Under 1970-talet byggdes bostadsområdena i Las Brisas, Brisas, Guitarron och Brisas Marquez och de blev hem till de lyxigaste husen tillhörande affärsmän och mexikanska och internationella konstnärer.

Glamorös, spontan och splashy, Acapulco är en stad som inbjuder till superlativ. Det är ett actionpackat, 24-timmars överflöd där varje ögonblick räknas, med en rad sevärdheter och aktiviteter för att behaga nästan alla besökare. Beläget i delstaten Guerrero, Acapulco kan beskrivas som en viktig havs- och kusttrafikhamn vid Stilla havet på den västra sidan av den naturliga bukten Acapulco. Känd som drottningen av mexikanska badorter är den här charmerande bukten lika populär året runt för både utländska och inhemska besökare. Det är den största, ljudligaste och mest överdådiga semesterorten i Mexiko. Dess tempo är mer urban än semesterdestination eftersom staden närmar sig 1 miljon invånare. Den visar också upp den sorglösa karnevalsstämning som Mexiko är känt för.

Resa Stockholm – Acapulco

Acapulco     nätter     Se mer
Acapulco     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Acapulco

Acapulco     nätter     Se mer
Acapulco     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Acapulco

Acapulco     nätter     Se mer
Acapulco     nätter     Se mer

Mer om Acapulco Mexiko

Acapulco ligger privilegierat med sina två magnifika vikar: Santa Lucia, som kallas Bahia de Acapulco (Acapulco Bay), och Puerto Marques, som ståtar med otroligt vacker natur och klippor. Vikarna är omgivna av gyllene sandstränder och exotisk tropisk vegetation och omfamnas av Sierra Madre del Sur-bergskedjan i öster. Acapulco är förstahandsval för partyälskare. Smekmånadspar förälskar sig i områdets tropiska skönhet och festliga mexikanska atmosfär. Området tilltalar också familjer på grund av dess parker, lugna stränder, och CiCi Water Sports Park för barn. Sportentusiaster har många valmöjligheter. Vattensporter av alla slag lockar besökare till stranden medan golfare börjat se Acapulco som en världsklass golfdestination.

Äta ute är varierat, inte bara vad gäller köken men också i miljöerna. De flesta restauranger är al-fresco (utomhus) och många erbjuder fantastisk utsikt över Acapulco Bay. Shoppingen är utmärkt, antingen i stadens flera gallerior i amerikansk still, eller vid i de livliga centrum-mercados (marknader).  Acapulco har mer än 200 hotell och ca 18.000 lägenheter. Men bara ett relativt litet antal av dessa hotell är kända för amerikanska och kanadensiska resenärer. Detta är något ironiskt eftersom Acapulco är hem till två av Mexikos mest kända och populära hotell: Fairmont Acapulco Princess och Las Brisas. Acapulco har något för alla.