Sök resa
Abu Dhabi Arabemiraten Reseguide

Abu Dhabi Arabemiraten Reseguide

Falkar, äventyrsbad och utsikt från 300 meter upp – Abu Dhabi för barn

Falkar är populära jaktdjur på arabiska halvön, men det händer ju att de skadas eller blir sjuka. Som tur är finns det ett speciellt falksjukhus i Abu Dhabi. Det kan med fördel besökas, och gärna med barn. När barnen har tröttat på stora shoppingcenter och de gigantiska hotellen, tag dom med till Yas Waterworld, där det finns helt galna vattenrutschbanor och även andra attraktioner, och avsluta dagen med att åka upp på 300 meters höjd på Jumeirah-hotellet.

Abu Dhabi strandsemester

En semester i Abu Dhabi är perfekt för de som vill uppleva den arabiska kulturen eller varva ner på en strand en vecka eller två.

Stränderna måste man bara se, med den vita sanden och det lugna klara vattnet är de en perfekt plats att koppla av på. Abu Dhabi är känt som Island City med över 400 kilometer kust och dess stränder är några av de bäst underhållna och utrustade i världen! Det lugna rena vattnet i gulfen gör det till en idealisk plats för dykning och snorkling, men om det locka så kan du prova fiske, vattenskoteråkning eller segling.

Utforska Abu Dhabi stad

Själva staden är otroligt modern och ståtar med ett imponerande antal sevärdheter vilket betyder att det inte finns någon brist på saker att se och göra under din semester i Abu Dhabi. Alla som är intresserade av regionens historia bör kolla in Al Maqtaa-fortet, det 200 år gamla slottet användes som utsiktspost mot banditer och skyddade staden, medan en tur genom Dubai till Ral Al-Khaimah i norr under din semester kan också vara lika givande. Abu Dhabi är också huserar också den sjätte största moskén i världen, Sheikh Zayed-moskén, som är en spektakulär syn och öppen för turister.

Resa Stockholm – Abu Dhabi

Abu Dhabi     nätter     Se mer
Abu Dhabi     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Abu Dhabi

Abu Dhabi     nätter     Se mer
Abu Dhabi     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Abu Dhabi

Abu Dhabi     nätter     Se mer
Abu Dhabi     nätter     Se mer

Mer om Abu Dhabi Arabemiraten

En av de mest populära aktiviteterna i Abu Dhabi är shopping – allt från exklusiva designerbutiker till traditionella souks, eller “marknadsplatser”. Den som vill unna sig shoppping bör bege sig till Marina Shopping Mall för sina välkända varumärken eller kanske vill du promenera längs den närliggande Cornichen, stadens vackra sjösida. Två av de bästa marknaderna är Carpet Souk där du kan köpa handgjorda mattor och Souk Al Zafarana, som har ett stort utbud kryddor, smycken och keramik till salu.

Från all inclusive till handling

Ute ur staden finns mycket att göra under din resa till UAE. Ökensafari är mycket populär och mycket underhållande. Många paket erbjuder en fartfylld jeepsafari och kamelritt, följt av en arabisk buffé och magdans. Trots att det är ett ökenland finns förvånansvärt många golfbanor i närheten, i själva verket är sporten ganska populärt här, särskilt bland all inclusive resorts i Abu Dhabi så om du känner för att öva din sving kommer du inte bli besviken.

En semester i Abu Dhabi är ett utmärkt sätt att uppleva Emiraterna, denna karismatiska stad har mycket att erbjuda, från dess oklanderliga stränder till dess actionfyllda ökenresor.