Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Phuket

Topp » Thailand » Södra Thailand » Phuket

Phuket

- Thailands största semesterort, stort utbud av hotell, många bra stränder och pulserande nattliv

Phuket är Thailands största semesterort och platsen som många svenskar reser till varje år. Ön är täckt av bergig terräng medan området runt huvudstaden Phuket Town är lågland. Priserna på Phuket kan vara något högre än i övriga Thailand. Det beror på att fastigheterna här är dyrare än på andra ställen och många lyxhotell har etablerat sig på ön. Antalet backpackers är färre än i östra Thailand eller Krabi .

Phukets stora fördelar är, förutom de underbara stränderna; mycket att göra, bra shopping och ett brett utbud av restauranger och barer. De mest populära destinationerna på västkusten är:Patong Beach, Karon Beach, Kata Beach, Kamala Beach och Bang Thao Beach. Dessa destinationer erbjuder breda, långa sandstränder, liv och rörelse och många hotell. I söder ligger den något lugnare Nai Harn Beach som är mycket omtyckt.

Det är också från Phuket man reser till Khao Lak .

Tips på aktiviteter du kan göra i Phuket:

* Dykning och snorkling är mycket populärt (ofta heldagsturer)
* Hyra cykel och cykla runt ön
* Dagsutflykter med båt till Koh Phi Phi , James Bond Island, etc.
* Besök Phuket Gibbon Rehabilitation Center
* Rida på elefanter
* Vandring Khao Phra Thaeo Wildlife Sanctuary
* Spela några rundor golf
* Se thaiboxning

Kart Phuket

Bangtao Beach

Lyxiga hotell, bra golfbana och fina restauranger

Bangtao Beach är en av de större stränderna på ön och har kritvit sand och utmärkta badmöjligheter. I den södra änden av stranden finns ett spännande korallrev och ett antal mindre hotell. Det närliggande Surin Beach är en omtyckt strand som är värt ett besök.

Större delen av Bangtao Beach upptas av Laguna Complex, som består av ett stort hotellkomplex med sju hotell och en mycket bra golfbana (extern länk) . Det finns många bra, men också relativt dyra, restauranger och barer. Värt att nämna är också den underbara The Pavilions Phuket som är ett perfekt hotell för den som firar smekmånad.
» Bilder från Bangtao Beach


Cape Panwa

Vacker natur, bra hotell och spännande akvarium

Cape Panwa, även kallad Laem Phanwa, ligger vid den södra delen av den vackra Panwa-halvön. Till denna lilla fridfulla by reser man för att njuta av en lugn och avkopplande semester. Halvön har lummiga skogar, vita stränder och ett populärt akvarium (extern länk) .

Populära hotell i området är det lyxiga Sri Panwa Phuket (extern länk) , vackra Cape Panwa Hotel (extern länk) , trevliga Radisson Blu Plaza Resort Phuket (extern länk) och Bel Air Resort & Spa (extern länk) med rimliga priser.
» Bilder och karta från Cape Panwa


Kamala Beach

Svensk favorit med bra dykning, långgrund strand och små, mysiga restauranger

Denna fiskeby är omgiven av skogsklädda kullar och är en av många fina stränder på Phuket. Den vita sanden är perfekt för sol och bad, men Kamala Beach har också andra intressanta sevärdheter: Kamala Wat är ett vackert buddistiskt tempel som byggdes av australiensisk TV efter tsunamin 2004, Phuket Fantasea, en omtyckt nöjespark som erbjuder 4D show, teater, djuruppträdande, shoppinggalleria och en restaurang med plats för 4000 gäster.

Kamala Beach är även en bra plats för dykning. Sunwing Resort (extern länk) , Kamala Beach Resort (extern länk) , Courtyard Phuket at Kamala Beach (extern länk) och Paresa (extern länk) är några av de bättre hotellen som finns i området.
» Bilder från Kamala Beach


Karon Beach

Härlig lång sandstrand, familjevänligt och god atmosfär

Mitt i mellan Patong Beach och Kata Beach ligger Karon Beach. Den breda och långa stranden är populär bland skandinaviska resenärer, särskilt bland barnfamiljer och par. Det finns ett fint korallrev som gränsar till Kata Beach .

Även Karon Beach erbjuder många restauranger och barer, men nattlivet är inte lika hektiskt som Patong Beach . Karon Beach har flera skräddare, snabbköp, apotek, minigolf och bra shopping. Mycket har anpassats för européer, så du kan förvänta dig menyer på svenska.

De flesta hotell på Karon Beach ligger inte på stranden utan på andra sidan av strandpromenaden. Därför finns det gott om plats på den kritvita stranden både för en joggingtur på morgonen eller en liten promenad i solnedgången. Det finns ett stort utbud av hotell och resorts, dessa ligger i rader bakom fronten. Bland dessa Pacific Club Resort (extern länk) , Hilton Phuket Arcadia Resort & Spa (extern länk) , CC Blooms Hotel (extern länk) och Sugar Palm Resort (extern länk) .
» Bilder från Karon Beach


Kata Beach

Lång strand, bra mat och populär för familjer

Söder om Karon Beach ligger två underbara stränder, Kata Yai och Kata Noi. Stränderna är åtskilda av en stor klippa. Kata Yai, som ofta kallas Kata Beach, är en två kilometer vacker strand med vit sand och palmer. I bukten utanför ligger en exotisk liten ö där man kan snorkla. Stranden vid Kata Noi är mindre och ett paradis i lugn.

Stränderna i Kata Beach passar särskilt bra för familjer med barn. Platsen har en by-känsla och stränderna är säkra och barnvänliga, särskilt vid Kata Noi. Det finns utmärkta restauranger och barer på båda stränderna, men nattlivet är inte alls lika livligt som i Patong Beach .

Det bästa hotellalternativet på Kata Beach är Kata Thani (extern länk) och syster hotellet, The Shore Katathani (extern länk) . Båda är belägna på Kata Noi.
» Bilder från Kata Beach


Khao Lak

- Det bästa för familjen, gyllene sandstränder och populärt bland svenskar

På fastlandet norr om Phuket ligger vackra Khao Lak. Hit tar det cirka 1,5h transfer från flygplatsen i Phuket eller 2,5h från Krabi. I Khao Lak finns flera småbyar som ligger i en rad längs den vackra västkusten i Thailand . Bang La On kallas ofta centrum i Khao Lak och de flesta hotell har minibussar som kör till staden. Lite längre norrut hittar vi Bang Niang, som är mycket populär bland par. Båda byarna har butiker, restauranger och bankomater.

Khao Lak är särskilt lämplig för familjer och de som söker en avkopplande semester i Thailand . Destinationen byggdes praktiskt taget från grunden efter tsunamin 2004 och paradoxalt nog, är resultatet att platsen inte är lika utvecklad som Phuket . En guldgul sandstrand är perfekt för avkoppling och promenader.

Khao Lak är särskilt efterfrågad på den skandinaviska marknaden.

Bra hotell i Khao Lak-området inkluderar; Ramada Resort Khao Lak (extern länk) , Khaolak Orchid Beach Resort (extern länk) och Kantary Beach (extern länk) .

Tips på aktiviteter du kan göra i Khao Lak:

* Dykning och snorkling utanför de exotiska småöarna utanför Khao Lak (inklusive Similan Islands)
* Besök en av de vackraste vattenfallen i området
* Upplev Saori Stiftelsen, ett centrum för överlevande från tsunamin
* Besök Khao Sok National Park och Khao Lak Lam Ru National Park
* Rida på elefanter
* Golf

» Bilder och karta från Khao Lak


Koh Kho Khao

Exotiskt, orört och rimliga priser


Koh Kho Kao är en lugn och fridfull ö långt bort från massturismen. Här får man känslan av att vara på en nästan orörd ö. På ön finns fina sandstränder som är perfekta för promenader eller för sol och bad. På Koh Kho Khao finns ett begränsat urval av butiker och restauranger.

Koh Kho Khao ligger ca 7 mil norr om Phuket och det finns en båt från fastlandet till ön (5 minuter).

Hotell på ön är The Kib Kho Khao Island Beach Resort & Spa (extern länk) och The Tacola Resort & Spa (extern länk) .
» Bilder och karta från Koh Kho Khao


Mai Khao

Lång strand, kort sträcka till flygplatsen och bra utbud av hotell


Nordväst på Phuket ligger Mai Khao Beach som är den längsta stranden på ön (9 km). Populärt kallad Airport Beach på grund av dess nära tillgänglighet till flygplatsen (15 min). Även om det finns några stora resorter i området så är detta är en ganska lugn del av Phuket med ett fåtal restauranger och barer. Perfekt för långa promenader på stranden och lite shopping Turtle Village. Patong Beach ligger 45 minuter bort.

Populära hotell i Mai Khao Beach är Renaissance Phuket Resort & Spa (extern länk) och Holiday Inn Phuket Mai Khao Beach Resort (extern länk) .
» 
Bilder från Mai Khao


Nai Harn Beach

Vidunderliga vyer, lugna stränder och pittoreska restauranger

Nai Harn, även kallad Nai Han, som ligger vid den sydligaste änden av Phuket och är utan tvekan en av de vackraste platserna på ön med en fantastisk lagun. Här råder det fin stämning med flera små restauranger och ett litet antal hotell och pensionat.

Nai Harn är en populär destination bland annat på grund av utkiken som ligger strax söder om Nai Harn. Här har du en underbar utsikt över havet och du kan se mer av öns stränder. Det är även populärt att ta en dagstur till denna del av ön, något som man gör enkelt från alla stränder i Phuket .
» Bilder från Nai Harn Beach


Patong Beach

Partyliv och fantastiskt utbud av aktiviteter och utflykter

Patong Beach är Phukets i särklass största och förmodligen Thailand mest livliga semesterort på ön och alltid full av folk. Här finns ett stort utbud av restauranger med internationell och thailändsk mat på menyn. Patong Beach är känt för att vara ett partyställe med ett hektiskt nattliv. Mycket av nattlivet är koncentrerat kring Bangla Road och havet.

Patong Beach är en bra plats för de som gillar att shoppa, det finns flera marknader och köpcentra i området. Staden ligger 35 kilometer från flygplatsen och är en utmärkt bas för att upptäcka resten av Phuket .

Hotell och resorts på Patong Beach: exempel på bra köp är Seaview Patong Hotel (extern länk) , Blue Ocean Resort (extern länk) , Millennium Resort Patong Phuket (extern länk) , Novotel Phuket Resort (extern länk) , Courtyard by Marriott Patong Beach (extern länk) och The Kee Resort & Spa (extern länk) .

Tips på aktiviteter du kan göra i Patong:

* Dykning och snorklingturer
* Titta på thailändsk boxning på Soi Tan Stadium
* Utbudet av spa är utmärkt vid Patong Beach
* Prova det breda utbudet av barer, restauranger och nattklubbar
* Åk på en heldagsfisketur
* Stort utbud av vattenaktiviteter såsom vattenskoter, parasailing, etc.
* Besök en skräddare och sy upp kläder
» Bilder från Patong Beach


Phuket By

Lokal kultur, shopping och båt till Koh Phi Phi

Phuket Town är huvudstad i Phuket och har ca 63.000 invånare. Staden är förmodligen det närmaste man kommer en kulturell upplevelse på ön. Definitivt värt en dagstur. Här hittar man en intressant blandning av den gamla och nya thailändska kulturen. Priserna är lägre än på de populära stränderna och med god möjlighet att fynda på de lokala marknaderna eller i köpcentrum.

Barerna och restaurangerna är många och priserna är lägre än på turisthotellen. Staden har flera museer, bland Thalang National Museum, som är Phukets viktigaste centrum för kultur och historia. China Town är värt ett besök och visar den kinesiska inflytandet i Phuket Town.

Från Rassada Pier är möjligt att ta en båt till Koh Phi Phi , Ao Railay , Krabi och andra närliggande öar.
» Bilder från Phuket By

Bangtao Beach | Cape Panwa | Kamala Beach | Karon Beach | Kata Beach | Khao Lak | Koh Kho Khao | Mai Khao | Nai Harn Beach | Patong Beach | Phuket By