Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Södra Thailand

Topp » Thailand » Södra Thailand

Södra Thailand

- direktflyg, stabilt klimat och mycket valuta för pengarna

Resemålen i Södra Thailand inkluderar bland annat Phuket, Khao Lak, Krabi, Koh Lanta, Koh Phi Phi och Koh Samui.

För att läsa mer om destinationerna, klicka på länkarna ovan.

Kart Södra Thailand

Koh Samui

- Inbjudande stränder, utsökt mat och bra priser

Koh Samui som är Thailands tredje största ö, är en härlig ö med underbara stränder, vänliga människor och mängder av kokosplamer, därav namnet Koh Samui som betyder just kokosnötsön.

De många och långa vita sandstränderna är inbjudande och de mest kända är Chaweng och Lamai. Båda ligger på öns östkust, men det finns många fler. Det är kristallklart, blågrönt vatten och det är fantastisk snorkling, och dykning för den som har certifikat. Det finns även dykskolor om man vill ta ett certifikat på plats. De norra stränderna Bophut och Mae Nam är betydligt lugnare och har en mer tillbakalutad atmosfär.

Det finns ett stort utbud av restauranger på ön och många av dessa är i toppklass. Enklare matställen finns det nästan överallt. För den som vill äta annan mat än den thailändska så finns det andra kök representerade, allt från italienskt till svenskt.

Nöjeslivet på Koh Samui är bra, det största utbudet finns vid Chaweng stranden (Chaweng Beach Road). Här finns det barer, diskotek, klubbar och pubar i alla storlerkar och inriktningar, så är man sugen på en riktig utekväll är det hit man ska bege sig. På andra platser på ön finns det också ett bra uteliv, men det är betydligt lugnare än det som finns vid Chaweng.

Här finns även många bra butiker och marknader som gör shoppingen rolig. Kustvägen runt ön "Samui Ring" tar dig enkelt mellan öns byar, antingen med taxi eller flaktaxi, kom ihåg att förhandla om priset i förväg. Ska man själv ge sig ut i trafiken ska man vara mycket försiktig, trafiken är inte som vi är vana vid här hemma i Skandinavien.
» Bilder och karta från Koh Samui
» Läs mer om Koh Samui


Krabi

- Sagolika stränder bland höga kalkstensklippor i Krabi

Krabi är populärt eftersom det är porten till många av de vackraste destinationerna i södra Thailand . Flygplatsen ligger 40 minuter öster om Ao Nang , en by som fungerar som hub i Krabi. På vägen kör du genom den sömniga fiskebyn Krabi som är det administrativa sätet i provinsen.

Krabi kännetecknas av kalkstenklippor som reser sig majestätiskt ur havet, omgiven av exotiska stränder. Många av de bilder som används i reklamkampanjer för Thailand är från detta område. På fastlandet hittar man populära turistmål som Ao Nang, Ao Railay och Klong Muang. Krabi Islands är ett antal exotiska öar som ligger strax utanför Krabi. Lika välkänt är förmodligen de palmkantade paradisöarna Koh Lanta och Koh Phi Phi. Dessa ligger bara några timmars båtfärd från Krabi.

Det är möjligt att flyga till Krabi och sedan resa på egen väg till Khao Lak (2 timmar) och Phuket (3 timmar). Det är dock vanligare att använda Phuket flygplats om man vill resa till dessa två destinationer.

Även om Krabi har haft en enorm utveckling under de senaste tio åren är det fortfarande billigare än grannen Phuket . Avslappnad atmosfär, bra infrastruktur och utmärkt service är andra skäl till varför många turister besöker Krabi. Det finns också goda möjligheter att få skräddarsydda kläder och gå matlagningskurser för att lära sig laga thailändsk mat.

Tips på aktiviteter att göra i Krabi:

* Klättring är mycket populärt under högsäsong, speciellt på Ao Railay
* Besök Khao Phanom Bencha National
* Hyr en kanot och besök någon av de otaliga grottorna i skärgården
* Dykning och snorkling är ett måste
* Kombinera ett stopp i Krabi med ett besök till Wat Tham Seua
* Lär dig laga thailändsk mat
* Gör en dagsutflykt till Krabi Islands , den mest spännande med lokal longtailbåt.
* Heldagsutflykt till Koh Phi Phi och den berömda Maya Beach beach
» Bilder från Krabi
» Läs mer om Krabi


Phuket

- Thailands största semesterort, stort utbud av hotell, många bra stränder och pulserande nattliv

Phuket är Thailands största semesterort och platsen som många svenskar reser till varje år. Ön är täckt av bergig terräng medan området runt huvudstaden Phuket Town är lågland. Priserna på Phuket kan vara något högre än i övriga Thailand. Det beror på att fastigheterna här är dyrare än på andra ställen och många lyxhotell har etablerat sig på ön. Antalet backpackers är färre än i östra Thailand eller Krabi .

Phukets stora fördelar är, förutom de underbara stränderna; mycket att göra, bra shopping och ett brett utbud av restauranger och barer. De mest populära destinationerna på västkusten är:Patong Beach, Karon Beach, Kata Beach, Kamala Beach och Bang Thao Beach. Dessa destinationer erbjuder breda, långa sandstränder, liv och rörelse och många hotell. I söder ligger den något lugnare Nai Harn Beach som är mycket omtyckt.

Det är också från Phuket man reser till Khao Lak .

Tips på aktiviteter du kan göra i Phuket:

* Dykning och snorkling är mycket populärt (ofta heldagsturer)
* Hyra cykel och cykla runt ön
* Dagsutflykter med båt till Koh Phi Phi , James Bond Island, etc.
* Besök Phuket Gibbon Rehabilitation Center
* Rida på elefanter
* Vandring Khao Phra Thaeo Wildlife Sanctuary
* Spela några rundor golf
* Se thaiboxning
» Bilder från Phuket
» Läs mer om Phuket

Koh Samui | Krabi | Phuket