Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Centrala Thailand

Topp » Thailand » Centrala Thailand

Centrala Thailand

- Exotiska öar och Thailands livliga huvudstad

Centrala Thailand består av ett antal populära resmål för turister. En av de mest besökta är Bangkok . Här hittar du också den internationella flygplatsen som tar turister vidare till andra destinationer i centrala Thailand. Bland dessa är Hua Hin (2,5 timmar), Pattaya (1,5 timmar), Koh Chang (5 timmar med bil eller 1 timmes flygresa + 30 min båt) och Koh Samet (2,5 timmar + 30 min båt). Kart Centrala Thailand

Bangkok

- Pulserande nattliv, utmärkt shopping och bra priser

Bangkok är Thailands huvudstad med 11 miljoner invånare. Bangkok är en dynamisk stad, en fusion mellan thailändska traditioner och västerländska influenser. Mellan skyskrapor och stora köpcentra pulserar BTS (extern länk) genom luften och på gatan nedanför konkurrerar tuk-tuks om kunderna.

Oavsett om du är på väg till närliggande destinationer så som Koh Samet , Koh Chang , Pattaya eller kommer att fortsätta mot öarna i södra Thailand är det populärt att göra ett stopp i Bangkok på 2-3 dagar för att uppleva Asiens kanske mest livliga stad. Shoppingen är enastående, underhållningen fantastisk och den kulinariska upplevelsen kan man inte sluta tala om. Dessutom är Bangkok relativt billigt och du kan leva lyxigt till ett bra pris.

Bra hotell är Baan K Residence (3-stjärnigt), Legacy Suites Bangkok (4-stjärnigt), Chatrium Hotel Riverside Bangkok (4 +) och Hansar Bangkok (5-stjärnigt).

Tips på aktiviteter du kan ta dig för i Bangkok:

* Besök flera av de otaliga tempel eller slott
* Ge dig ut i det pulserande nattlivet
* 1 timme utanför staden ligger Damnoen Saduak, den mest kända flytande marknaden i Thailand
* Upplev en kanalresa längs floden Chao Phraya
* Besök Lumphinee Park eller Santichaiprakarn Park, två av stadens gröna oaser
* Ta med familjen till Siam Ocean World, det största akvariumet i Sydostasien
* Upplev thaiboxning på nära håll
* Ta en kurs i meditation, thailändsk massage eller matlagning
» Bilder från Bangkok


Cha Am

- Vacker strand, fina hotell och rofylld miljö

Cha Am är en liten by ungefär 25 kilometer norr om Hua Hin. Här finns en fin strand, kanske inte lika lång som Hua Hin, men i mångas ögon betydligt bättre. I området finns också fantastiska tempel. Cha-Am är platsen för de som önskar närhet till Hua Hin, men vill bo i ett lugnt område.

Regent Chalet Regent Beach Cha-Am (3-star), Holiday Inn Resort Regent Beach Cha-Am (4-star) och Grand Pacific Sovereign Resort & Spa (4+) är hotell som fått mycket god kritik från kunder.
» Bilder och karta från Cha Am


Damnoen Saduak

- Den berömda, flytande marknaden i Bangkok

I områderna runt Bangkok slingrar sig ett enormt nätverk av kanaler där människor bor, lever, odlar och handlar. Den flytande marknaden i Damnoen Saduak, ligger cirka 110 km från Bangkok och 100 km från Hua Hin, är den största och mest kända i hela Thailand.

Hundratals båtar fyller kanalerna från tidig otta till klockan tolv. Frukt, grönsaker och mat i alla dess färger och former säljs från båtarna, en kommers utan dess like.

Till Damnoen Saduak arrangeras heldagsturer både från Bangkok och Hua Hin. Ett tips är att resa till Damnoen Saduak dagen före och övernatta på ett hotell. Då är man först på plats på morgonen och får uppleva marknaden innan alla turister anländer.
» Bilder och karta från Damnoen Saduak


Hua Hin

- Thailändsk atmosfär, spa och delikat fisk och skaldjur

2,5h söder om Bangkok ligger Hua Hin, den äldsta och mest traditionsenliga turistorten i Thailand. Destinationen är attraktiv bland thailändare och speciellt invånare från Bangkok tycker om att besöka Hua Hin under helgerna. Den mycket populära kungen i Thailand har sitt sommarställe här och därför har många thailändare ett förhållande till den lilla byn vid havet.

Hua Hin är även en eftersökt destination vad gäller utländska turister och många skandinavier väljer att resa hit. Längs den fem kilometer långa stranden ligger många bra hotell. Trots det har Hua Hin ändå klarat att bevara den unika atmosfären.

Staden är berömd för sina många restauranger och speciellt för sin fina fisk och skaldjur som levereras direkt till restaurangen av fiskarna. Utelivet är lugnare i Hua Hin om man jämför med andra destinationer i Thailand. Därför är Hua Hin speciellt populärt bland familjer och par.

Tips på aktiviteter i Hua Hin:

* Det finns flera golfbanor i området runt Hua Hin
* Upplev alla slags fåglar i Hua Hin Butterfly Garden
* Dagstur till Damnoen Saduak (floating market) cirka 100 kilometer
* Stort urval av vattensporter, särskilt kitensurfing
* Spasortiment i alla prisklasser
* Shopping på nattmarknader

Mycket prisvärda Citin Loft Hua Hin (3-star) är ett fint hotell. Devasom Hua Hin Resort (4-star), Dusit Thani Hua Hin (4+), Putahracsa Hua Hin (5-star) og Wora Bura Hua Hin Resort and Spa (5-star) kommer alla mycket högt på Tripadvisors listor.
» Bilder från Hua Hin


Koh Chang

- Paradisstränder i stor marin nationalpark

Koh Chang är Thailands näst största ö och en destination som blir alltmer efterfrågad. Från att vara ett enkelt hippi-paradis på 90-talet, är Koh Chang idag en välutvecklad destination med fina hotell och bra infrastruktur. Några anledningar som bidragit till den positiva utvecklingen är öppnandet av Trat Airport (extern länk) år 2003 samt en stor politisk vilja att förbättra Koh Chang.

Enklaste sättet att ta sig till Koh Chang är att flyga från Bangkok till Trat med Bangkok Airways (1 time) och därpå med buss och färja till ön (45 minuter). Mest prisvärt är buss direkt från flygplatsen i Bangkok till Laem Ngop (5 timmar) och sen samma färja.

Koh Chang är täckt av regnskog och berg. Ön är en av Thailands vackraste med sina kritvita paradisstränder inramade av palmer, korallrev och kristallklart hav. De bästa stränderna ligger på västkusten och naturligt nog ligger majoriteten av hotellen här. Populära aktiviteter är djungeltrekking, matlagningskurser, snorkling, kajakpaddling och dykning.

Aana Resort & Spa (3+), FuramaXclusive Resort Aiyapura Koh Chang (4-star), Amari Emerald Cove Koh Chang (4-star) och Panviman Resort Koh Chang (4-star) är hotell som fått bra betyg på Tripadvisor.
» Bilder och karta från Koh Chang


Koh Samet

- Exklusivt, behagligt klimat och stränder i världsklass

Koh Samet är en liten pärla i den thailändska golfen. Ön ligger ca tre timmar med taxi och färja från Bangkok . Med buss får man räkna med en timme extra. Större delen av ön utgörs av en nationalpark vilket bidrar till att priserna är något högre än på fastlandet.

En av Koh Samets största fördelar är klimatet. Ön har lite regn och det är relativt säkert att resa hit under hela året. Priserna är något högre under högsäsong (från oktober till april), men i lågsäsong kan du hitta bra priser.

Koh Samet har många små stränder som ofta är belägna i vikar. De flesta av dem ligger på östra sidan av ön. Stränderna är vita och erbjuder fina rev och kristallklart vatten. Koh Samet är en populär destination för nygifta.

Det finns många bra hotell på Koh Samet. De finaste är Paradee (4 +) och Le Sai Kaew Beach Resort (4-stjärniga). Sai Kaew Beach Resort (3-stjärniga), Samed Club (3-stjärniga), Ao Prao Resort (3-stjärniga) och Baan Ploy Sea är andra bra alternativ.
» Bilder och karta från Koh Samet


Pattaya

- Eftertraktat resmål med kort avstånd till Bangkok

Pattaya är perfekt för den som är ute efter sol, bad och nära till Bangkok. Det populära resmålet ligger endast 120 kilometer från Bangkok International Airport och dit är det enkelt att ta sig till och från. Man kan ta buss (1,5h, 90kr/pp) eller privat taxi (1,5h, 180kr/pp). Det finns två stränder i området: Pattaya Beach och Jomtien Beach.

Pattaya Beach är en 4 kilometer lång strand och ligger inne i själva Pattaya stad. Det finns ett stort antal restauranger och köpcentrum här och staden är ökänd för sitt nattliv. Från Pattaya kan man resa ut till en rad små öar med vackra stränder och bra dykning (Coral Island, Near Islands, Far Island).

Jomtien Beach ligger några kilometer söder om Pattaya Beach, avskilt av en udde. En ny direktebuss från flygplatsen i Bangkok till Jomtien Beach (1,5h, 30kr/pp) har blivit mycket populär. Jomtien Beach är både en lugnare och finare strand om man jämför med Pattaya. Området har dock vuxit kraftig de sista åren och här ligger stora lägenhetskomplex, strandhotell, restauranger och barer.

Populära hotell i Pattaya är Citin Garden Resort Pattaya (3-star), Four Sesons Place (4-star), Amari Nova Suites (4+) och Royal Cliff Beach Resort (5-star).
» Bilder och karta från Pattaya

Bangkok | Cha Am | Damnoen Saduak | Hua Hin | Koh Chang | Koh Samet | Pattaya