Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Ibiza

Topp » Spanien » Ibiza

Ibiza
Ibiza tillhör Spanien och är kanske mest känt som "partyö", här är det ett omtalat festliv som jetsetare och wannabees gärna deltar i. Många av de människor som samlas här har en öppen och liberal syn på livet, ingenting är konstigt eller annorlunda. De största partystäderna är San Antonia och Ibiza stad, här är det exhibitionism, tempo och show, här vill man synas, och man vill bli sedd. Men Ibiza är mer än bara party. Utanför partystäderna är det betydligt lugnare tempo och åker man till den vackra landsbygden ser man spår av det gamla Ibiza. Man kan ta båtturer till småöarna Isla Verda och Isla Ispardell utanför kusten, besöka småbyarna i inlandet med genuina gränder och torg. När det gäller shopping så är kläder, keramik och smycken prisvärt. Om eller när man har fått nog av "partyön" kan man ta en färja till grannön, Formentera. Denna lilla ö är vacker och lugn med fina kritvita stränder och blågrönt hav. Kart IbizaCala Gracio
Detta är en liten strand ett par kilometer norr om San Antonio.
» Bilder och karta från Cala Gracio

Cala Llonga
Detta är en komplett liten badort, med en fin bred och långgrund sandstrand. Cala Llonga ligger i en vacker bukt omgiven av barrskog. Byn är speciellt populär för familjer. Här finns några mindre nöjesparker, och på stranden är det en fantastisk lekplats byggd i trä. Det finns ett stort utbud av bra caféer och barer.
» Bilder och karta från Cala Llonga

Figueretas
Figueretas är en liten förort som ligger mellan Ibiza By och Playa den Bossa, med en internationell mix av lokalbefolkning och turister. Stranden är fin, och det finns ett bra utbud av caféer, barer och restauranger i hela området.
» Bilder och karta från Figueretas

Ibiza Stad
Ibiza Stad är en internationell, glamorös, och exklusiv turistort med mängder av trendiga barer och discotek. Det är här man ser de uppklädda och utklädda kändisarna och människorna. Här är nöjeslivet präglat av det exklusiva och lyxiga.
» Bilder och karta från Ibiza Stad

Playa den Bossa
Playa den Bossa har något för alla. Här finner du Ibizas längsta strand, passar bra för barn. Staden har ett livligt uteliv, med ett stort utbud av barer och underhållning.
» Bilder och karta från Playa den Bossa

Portinatx
Portinatx är en liten badort, ideell för familjer, och känd som en av Izizas vackraste städer, med tre fina långgrunda sandstränder att välja mellan.
» Bilder och karta från Portinatx

Puerto San Miguel
Puerto San Miguel har en bred sandstrand omgiven av klippor. Populärt bland barnfamiljer och par som söker lugn och ro. I närheten finns C'an Marça-grottorna, en sevärdhet.
» Bilder och karta från Puerto San Miguel

San Antonio
San Antonio var från början ett litet fiskeläge, men som byggdes upp under 60 talet då Ibiza etablerades som populär turistort. Här är det verkligen full fart, och på gatorna trängs engelska, tyska och skandinaviska partysugna ungdomar. Nöjeslivet är förhållandevis enkelt och folkligt i San Antonio i jämförelse med Ibiza Stad som anses vara mer sofistikerat. Det går bussar mellan San Antonio och Ibiza Stad dygnet runt.
» Bilder och karta från San Antonio

Santa Eulalia
Santa Eulalia är Ibiza's tredje största turiststad, och är ett populärt resmål för familjer och de som vill ha en lugn semester. Här finns en bred barnvänlig sandstrand, med en vacker strandpromenad kantad av palmer. Santa Eulalia har länge varit känd som öns gastronomiska och kulturella centrum. Här finns några av öns bästa restauranger, konstgallerier och exklusiva marinor. Det finns utmärkta barer, men nattlivet kan inte jämföras med det som finns i Ibiza By eller San Antonio.
» Bilder och karta från Santa Eulalia

Cala Gracio | Cala Llonga | Figueretas | Ibiza Stad | Playa den Bossa | Portinatx | Puerto San Miguel | San Antonio | Santa Eulalia