Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Costa Dorada

Topp » Spanien » Costa Dorada

Costa Dorada
De guldfärgade stränderna sträcker sig från Barcelona och ca 240 km söderut nästan helt utan avbrott. Här finner man flera populära semesterorter, bl a Salou, Cambrils och Sitges. På Costa Dorada kusten är det lätt att ta sig mellan de olika orterna med tåg eller buss. Vill man ha en aktiv semester så finns det golf, ridning och många vattensporter att välja mellan på de flesta orter längs med kusten. Kart Costa Dorada

Cambrils
I Cambrils finner man härlig spansk atmosfär, här är det livligt på de många smågatorna som kantas av butiker. Det finns en mängd tapas restauranger och barer. Cambrils har en modern marina med en småbåtshamn. Stränderna är långa och breda med en trevlig strandpromenad. Cambrils är fortfarande en liten stad med dess charm.

Avståndet till Barcelona(BCN) flygplats är ca 125 km.
» Bilder och karta från Cambrils


La Pineda
Detta är en mindre och lugnare badort i jämförelse med Salou. Här är det ett begränsat utbud av restauranger och barer. La Pineda ligger ca: 5 km från Salou, och här finns det vackra stränder med gyllengul sand, och stränderna är välskötta med många faciliteter. I La Pineda finns det ett berömt delfinarium.

Avståndet till Barcelona (BCN) flygplats är ca 110 km.
» Bilder och karta från La Pineda


Reus
Reus stad har ca 100 000 invånare, men inte många turister finner vägen hit. Flygplatsen i stadens utkant änvänds av charterturister som ska till badorterna längs Costa Daurada.
» Bilder och karta från Reus

Salou
Är Costa Doradas största badort, här är det mesta välordnat med fantastiska badstränder med gyllengulsand, och en palmkantad vacker strandpromenad. Salou är ett semesterparadis för många nordeuropeér, med ett varierat nöjesutbud av restauranger, barer och diskotek. I Salou har Universal en temapark med bl a Port Aventura Park, Caribe Aquatic Park, med underhållning och attraktioner för hela familjen.

På någon av de utsökta restaurangerna äter man gärna fisk & skaldjur, och dricker något av de goda lokalt producerade vinerna.

Söker man en aktiv semester så erbjuder området allt från berömd golf till många olika vattensporter.

Avståndet till Barcelona (BCN) flygplats är ca 110 km.
» Bilder och karta från Salou


Sitges
Den lockande och sofistikerade turistorten Sitges är omgiven av gamla tiders charm då Sitges fortfarande var en liten by beoende av sitt fiske. Gamla stan är byggd på en hög udde varifrån man har en fantastisk romantisk utsikt över solnedgången. Sitges ligger ca: 25 km från storstaden Barcelona, och det är lätt att ta sig här emellan med tåg som går varje halvtimma. Staden är en attraktiv badort och lämpar sig för alla, såväl barnfamiljer som partysugna i alla åldrar. Årets höjdpunkt inträffar i februari, då är det karneval i Sitges, och den drar flera hundra tusen åskådare.

Avstånd till Barcelona (BCN) flygplats ca 20 km.
» Bilder och karta från Sitges

Cambrils | La Pineda | Reus | Salou | Sitges