Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Splitkusten

Topp » Kroatien » Splitkusten

Splitkusten
Splitkusten i Adriatiska havet består av många stora och små öar, och de flesta har båtförbindelse med varandra. Split är centrum i regionen och Kroatiens näst största stad - en blandning av modern storstad och gamla romerska byggnadsverk. Kart Splitkusten

Split


Baska Voda
Detta är en av de äldsta och mest besökta badorterna på Makarska Rivieran, ca 9,5 km nordväst om Makarska. Här finner du en 2 km lång strand med "blue flag", strandpromenaden erbjuder ett stort urval av caféer och restauranger. I området är det goda kommunikationer till närliggande byar.
» Bilder från Baska Voda

Brac
Brac är en ö, och en av de största som ligger i den Kroatiska arkipelagen. Den vackra naturen präglar ön, och det produceras mycket bland annat finns här vinodlingar, olivlundar och citrusodlingar.

Till Brac finns det transfer med båt mellan Split och Supetar.
» Läs mer om Brac


Gradac
Gradac är den näst största orten på Makarska Rivieran, ca 40 km söder om Makarska. Här finner dey en av de vackraste och längsta stränderna på hela den adriatiska kusten. En bred strandpromenad kantad av palmer, sträcker sig längs med bukten. Här är det ett stort utbud av butiker, restauranger och caféer.
» Bilder från Gradac

Hvar
Hvar som är en ö har länge varit ett populärt resmål och många nöjda och återkommande gäster. Liksom övriga Kroatien så omges även Hvar av kristallklart vatten och vacker frodig natur. stränderna är av klappersten och man badar även från klippor och badtrappor. Vill man ta en utflykt så är det en upplevelse att ta en båttur ut i skärgården. Under sommarmånaderna så är det ett högt tempo på nattlivet, med många konserter och uppträdanden. Det finns mycket att upptäcka på Hvar, och bra möjligheter till dykning, surfing och segling i den vackra skärgården.

För att komma till ön Hvar är det en båtresa på ca 1,5 timma, och båtarna avgår från hamnen i Split, och ankommer till Stari Grad. Buss från flygplatsen tar ca 30-45 minuter.
» Läs mer om Hvar


Kastel Stari
Här är det fina vita stränder, och nära till Split och flygplatsen.
» Bilder från Kastel Stari

Makarska
Makarska är en liten stad med ett härligt folkliv. Här finns det många butiker, cafeér, restauranger och barer. Hamnen i Makarska är betydelsefull för turismen i området och det går flera båtturer ut i skärgården härifrån. I Makarska finns det en lång klapperstenstrand som är välskött och där kan man ta svalkande bad i det kristallklara vattnet.
» Bilder och karta från Makarska

Podgora
I den lilla staden Podgora är det fullt av liv och rörelse. Här blandas strandliv med stadsliv och längs med den fina strandpromenaden ligger det många små mysiga cafeér och restauranger. Stranden i Podgora är välsköt som på så mpnga andra platser i Kroatien, och den består av klappersten.
» Bilder och karta från Podgora

Split
Detta är Kroatiens näst största stad. Här finner man både imponerande arkeoloiogiska sevärdheter och fina stränder. Split har ett stort urval av restaurnager i alla kategorier.
» Bilder och karta från Split

Trogir
Trogir ligger i centrala Dalmatien, och räknas till en av de vackraste orterna längs med den adriatiska kusten. Trogir är en stad byggd på en egen ö. Broar förbinder Trogir med fastlandet och den närliggande större ön Ciovo. Längs med strandpromenaden Riva så är det ett myller av liv under sommarmånaderna. Här finns det många bra restauranger som serverar fisk och skaldjur.
» Bilder från Trogir

Tucepi
Tucepi ligger på den Makarska Rivieran och är en liten ort med en härlig stranspromenad med många trevliga restauranger. I och runt Tucepi är går det utmärkt att vandra eller hyra cykel och ta sig runt på egen hand i det vackra landskapet. Stranden är av klappersten.
» Bilder och karta från Tucepi

Vodice
Vodice är ursprungligen en gammal landsby som livnärde sig på fiske, men har idag utvecklat sig till att bli ett populär, livlig och charmerande resmål. Längs med hamnpromenaden finner du små trottoarserveringar, restauranger, butiker, dalmatinska vinkällare och fiskebåtar. I regionen finns det vackra naturområden med fina stränder och vikar med klippor. Skärgården utanför bjuder på intressanta natur- och kulturupplevelser.
» Bilder från Vodice

Baska Voda | Brac | Gradac | Hvar | Kastel Stari | Makarska | Podgora | Split | Trogir | Tucepi | Vodice