Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Pulakusten

Topp » Kroatien » Pulakusten

Pulakusten
Pulakusten och halvön Istria ligger längst upp i Adriatiska havet, en kort båttur utanför Venedig. Städerna här bär på en rik historia och området har varit under romerskt och venezianskt styre. Med ett stort utbud av kultur och goda badmöjligheter har området blivit ett populärt semestermål. Kart Pulakusten

Porec
Porec ligger på halvön Istrien i den Venezianska Golfen. Porec är en gammal stad med en charmig välbevarad stadskärna med många små gränder, torg och byggnader. Porec är en välutvecklad och livlig turistort, med mängder av butiker, restauranger, barer och nöjen. Man badar bäst i Porec från klipporna, men tar man en badbåt ut till den lilal ön Sveti Nicola får man bättre stränder. Från Porec går det snabbåtar varje dag till det vackra och romantiska Venedig.
» Bilder från Porec

Pula
Pula är den största staden på halvön Istria, med över 2350 timmar sol om året är det ett populärt resmål. Stadens historia återspeglas i stort sett varje gathörn, och monument från svunna tider ser man nästan överallt. Ett av stadens många monument är Colloseum från romartiden, och som är den 6:e största i världen. Pula erbjuder massor av kultur och underhållning året runt, och många resturanger serverar goda lokala maträtter och viner från Istra. Det är inte långt från medelhavets kristallklara vatten och det gör Pula till en närmast komplett upplevelse
» Bilder från Pula

Rijeka
Rijeka är regionhuvudstad i Kvarnerområdet i norra Kroatien, och har en av landets viktigaste hamnar. Stora hamnstäder är sällan vackra men det finns mycket att se i området. Bland annat så finns det flera vackra öar, bland annat Krk, Rab och Pag. Mellan Krk och fastlandet går det en bro, och på ön finns det flera badorter.
» Bilder från Rijeka

Rovinj
Rovinj är en backig och charmnig liten kuststad från medeltiden, med små gränder och kullerstensgator. Den härliga atmosfären gör det lätt att trivas. Man badar från klippor och stränderna består av klappersten.
» Bilder från Rovinj

Umag
Umag är en liten mindre turist- och badort som ligger på halvön Istrien. Här är det en lugn och behaglig atmosfär. Inne i gamla stan finns det en mängd bra restauranger med terasserveringer med utsikt över havet. Längs med kusten sträcker sig en fin strandpromenaden, och man badar strax utanför staden, och stränderna består av klappersten.
» Bilder och karta från Umag

Porec | Pula | Rijeka | Rovinj | Umag