Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Neapelkusten

Topp » Italien » Neapelkusten

Neapelkusten
Längs med den dramatiska Neapelkusten ligger flera mysiga småbyar och större städer. Klipporna kan vara branta och skarpa och skapar ofta en stark kontrast gentemot det böljande landskapet som sträcker sig inåt land från havsbandet. Här i området kan man ta sig till ön Capri, Sorrento, Pompeji och se vulkanen Vesuvius.
Kart Neapelkusten

Amalfi, Capri & Napoli


Amalfi
Amalfi är en liten stad som ligger på en halvö väster om Salerno. Den vackert slingrande kustvägen går mellan Sorrento och Salerno och anses vara väldens vackraste väg. Man passerar flera små charmiga byar som Positano, Ravello, Praiano och Vettica Maggiore, den ena vackrara än den andra. Vyerna längs med kusten är enastående vackra, och det finns gott om restauranger, många med riktigt bra lyxklass.

Att köra runt i denna vackra del av Italien är en upplevelse, och det finns många resturanger längs med vägen som även har rum till uthyrning. Det finns även många vinproducenter med vingårdar och mat och vin som attraktion.
» Bilder och karta från Amalfi


Capri
Capri är en liten elegant, romantisk och betagande vacker ö. Det är ca: 40 minuters båtresa från Neapel. Båtarna lägger till i hamnen Marina Grande och Capri stad sträcker sig upp mot höjderna. Det är en pittoresk gamal stad med ett rikt och intressant folkliv med många trevliga tavernor och små exklusiva butiker. Mellan staden och hamnen går en bergbana som är en enkel och bra transport. På Capri är det fantastiskt att vandra och cyckla. Här finns det flera olika vanringsleder som man kan gå för att upptäcka det vackra landskapet som är varierande med böljande blommande ängar till kargiga branta klippor. Det finns inga sandstränder på Capri utan där det är stränder är det grov sand och grus, sedan badar man från badbryggor eller klippor. Baden är inte speciellt barnvänliga för de minsta barnen.

Flygplatsen ligger ca 5 km utanför Neapel stad, och från hamnen i Neapel tar man flygbåt till Capri.
» Bilder och karta från Capri


Neapel
Neapel är södra italiens största stad med flera mijoner invånare. Staden är full av historia och kontraster, där det mångkulturella blandas med det genuint italienska. Många besöker Neapel för att besöka de arkeologiska museum från bl.a utgrävningarna av Pompeji. Neapel har hög kriminalitet och man bör därför vara försiktig.

Flygplatsen Capodichino ligger ca 6 km utanför Neapel.
» Bilder och karta från Neapel


Positano
Positano är en charmig stad som ligger på amalfikusten, och det sägs vara en av de vackraste. Stenhusen klättrar upp längs med bergsväggen, och det ser ut som om husen är byggda på varandra. Det är en dramatisk vy man får när man tar sig fram på de slingriga väganra. Här är det ett milt och torrt klimat.
» Bilder och karta från Positano

Sorrento
Charmiga Sorrento ligger bedårande vackert vid Neapels kust, och är något utöver det vanliga. Denna klassiskt romantiska stad med sina smala gränder och små mysiga restauranger är som hämtat ur la dolce vita - det ljuva livet. Sorrento är perfekt för den som är kulturintresserad eller för den som vill göra en kulinarisk resa, här är det fokus på mat och vin som i övriga Italien.

Stranden i är smal och inte så stor, och man badar i regel från badbryggor. Sorrento är ingen nöjesmetropol, med barer och diskotek. Hit reser förälsakde par, medelålders och pensionärer för att njuta av tillvaron. Det finns ett stort utval av musikbarer och restauranger.

Sorrento ligger ca 55 km utanför flygplatsen i Neapel. Stranden i Sorrento är ganska liten och smal.
» Bilder och karta från Sorrento

Amalfi | Capri | Neapel | Positano | Sorrento