Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Zakynthos

Topp » Grekland » Zakynthos

Zakynthos
Ön Zakynthos är den sydligaste av de joniska öarna. Här finns många fina stränder, och det är barnvänligt, vissa har restriktioner pga att Caretta-sköldpaddan lägger sina ägg här. Smuggler´s wreck är en av de många vackra stränderna men som bara är tillgänglig med båt. Namnet har den fått efter ett förlist skepp som har flutit iland här. Zakynthos är barnvänligt för de som reser med barn.

Nöjeslivet är begränsat i Zakynthos stad. Men på södra delen av ön i Laganas-bukten är det hög partystämning på kvällarna under högsäsong, och på dagtid är det full aktivitet i byns handelsstråk. Det finns gott om kommunikationer på Zakynthos och det finns möjlighet att hyra bil, moped eller motorcykel.

På Zakynthos finns det många olika sevärdheter, bl a Solomos och Kalvos museum, de blå grottorna, St.George slottet i Gremna mm.

Kart Zakynthos

Argassi
Detta är en trevlig badort med internationell atmosfär. Här finns ett bra utbud av fotbollspubar och discotek.
» Bilder och karta från Argassi

Kalamaki
Här finns det en vacker sandstrand, några barer och restauranger.
» Bilder och karta från Kalamaki

Laganas
Detta är öns nöjesmetropol med mängder av barer och restauranger.
» Bilder och karta från Laganas

Tsilivi
Den långgrunda sandstranden i Tsivili är mycket barnvänlig. Det finns ett rikt utbud av tavernor, barer och restauranger, och det är ett livligt uteliv under högsäsong.
» Bilder och karta från Tsilivi

Zakynthos Stad
Zakynthos stad domineras av det långsträckta gatan i hamnen, Strada Marina. På ena sidan av gatan ligger den vackra Agios Dionysos kyrkan med sitt ståtliga klocktorn och på den andra sidan ligger det stora Solomostorget.
» Bilder och karta från Zakynthos Stad

Argassi | Kalamaki | Laganas | Tsilivi | Zakynthos Stad