Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Lefkas

Topp » Grekland » Västkusten » Lefkas

Lefkas
Lefkas tillhör de Joniska öarna och ligger på Greklands västkust, norr om Zakynthos och söder om Korfu. Det är en bro som förbinder ön med fastlandet. Lefkas är en relativt stor ö, med mycket att se och göra. Trots att Lefkas har varit ett populärt turistmål under många år så har ön bevarat sin charm. Det finns både sand och stenstränder på Lefkas, och på de större stränderna finns det tavernor och gott om vattensporter. Stränderna på östkusten är mer besökta än de som ligger på västkusten.

Kommunikationen är bra på Lefkas. Man kan hyra bil eller moped för att ta sig runt ön på egen hand. Men det fungerar lika bra med lokalbuss. Det går även båtturer till grannöarna.

Flygplatsen ligger på fastlandet och det är ca 1 timma att ta sig till Lefkas.


Lefkas stad
Lefkas stad ligger på nordöstra delen och är öns huvudstad. Här lunkar invånarnas vardagsliv vidare sida vid sida av turisterna som besöker ön. I Lefkas stad kantas de smala gränderna av små pittoreska hus. Längs med den charmiga hamnpromenaden ligger det flera restauranger och tavernor.
» Bilder från Lefkas stad

Ligia
Ligia är en liten lugnare by utanför Lefkas stad, med en rogivande atmosfär. Nere i den lilla hamnen ligger de små tavernorna direkt vid vattnet. Många är kända för sina fiskrätter.
» Bilder från Ligia

Nidri
Nidri är en välfungerande tursitort som ligger ca 20 km söder om Lefkas stad. Här finns det mesta bra stränder, vattensporter, shopping, bra resturanger, barer och nöjen.
» Bilder och karta från Nidri

Nikiana
Mellan Lefkas stad och Nidri ligger Nikiana. Tempot är lugnt, och det är begränsat med butiker, restauranger och nöjen. Även här är den lilla hamnen en naturlig mötesplats med sina små tavernor.
» Bilder från Nikiana

Perigali
Perigali ligger lite utanför Nidri som är en välfungerande tursitort, som ligger ca 20 km söder om Lefkas stad. Här finns det mesta bra stränder, vattensporter, shopping, bra resturanger, barer och nöjen.
» Bilder och karta från Perigali

Lefkas stad | Ligia | Nidri | Nikiana | Perigali