Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Västkusten

Topp » Grekland » Västkusten

Västkusten
Här finner du idylliska pärlor och ett rikt utbud av olika utflyktsmöjligheter.

Ammoudia
Ammoudia är en liten mysig grekisk by som ligger i en bukt på fastlandet. Här finns det en fin sandstrand, och i centrum finns det en del tavernor, restauranger och butiker.
» Bilder och karta från Ammoudia

Lefkas
Lefkas tillhör de Joniska öarna och ligger på Greklands västkust, norr om Zakynthos och söder om Korfu. Det är en bro som förbinder ön med fastlandet. Lefkas är en relativt stor ö, med mycket att se och göra. Trots att Lefkas har varit ett populärt turistmål under många år så har ön bevarat sin charm. Det finns både sand och stenstränder på Lefkas, och på de större stränderna finns det tavernor och gott om vattensporter. Stränderna på östkusten är mer besökta än de som ligger på västkusten.

Kommunikationen är bra på Lefkas. Man kan hyra bil eller moped för att ta sig runt ön på egen hand. Men det fungerar lika bra med lokalbuss. Det går även båtturer till grannöarna.

Flygplatsen ligger på fastlandet och det är ca 1 timma att ta sig till Lefkas.
» Läs mer om Lefkas


Parga
Till skillnad från så många andra resmål till Grekland så ligger Parga på fastlandet. Parga är vackert och gemytligt med en romantisk geniun atmosfär. Längs med den lilla hamnen ligger det trevliga tavernor tätt efter varandra, och många av dem serverar färsk fångad fisk och lokalproducerade viner. I centrum ligger det små butiker, cafeér och barer. I och omkring Parga finns det mycket att se och göra. Strax utanför staden ligger det flera fina stränder de flesta med grovkorningsand eller klappersten. Från den lilla hamnen kan man ta taxibåt för att komma till stränderna eller till någon av grannöarna.

Det är bra bussförbindelse till många av städerna på fastlandet och det går båtar till de närliggande öarna. Det passar bra att hyra bil, moped eller cyckel för att ta sig runt på egen hand.

Från flygplatsen till Parga tar det ca 1 timma.
» Bilder och karta från Parga

Ammoudia | Lefkas | Parga