Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Samos

Topp » Grekland » Samos

Samos
Samos är en relativt stor ö, med en härlig grönska och med många trevliga byar. Det är lätt att ta sig runt på Samos, mellan de större byarna är det bussförbindelser, men det går även att hyra bil, cykel och moped. De flesta stränder på Samos är med kombinerad sand och sten, det förekommer även klappersten. Kart Samos

Kokkari
I Kokkari ligger en fin klapperstensstrand, och strax utanför finner man ett par av Samos bättre stränder med kristallklart vatten. Vid torget i den gamla fiskebyn Kokkari ligger det flera trevliga restauranger. Nattlivet är stillsamamre men det finns ett par barer.
» Bilder från Kokkari

Pythagorion
I Pythagorion är det ett behagligt tempo och en rogivande atmosfär. Längs med den fina hamnpromenaden ligger det många tavernor, kaféer och barer där man gärna slår sig ner och njuter av folklivet, eller ser den vackra solnedgången i skymningen. Nästan dagligen avgår det badbåtar från hamnen i Pythagorion. Nattlivet kan under högsäsong bli intensivt.
» Bilder från Pythagorion

Samos stad
Samos stad ligger i en dal vid Vathiabukten på öns östra sida. Inne i centrum ligger det mysiga gågator som kantas av butiker, restauranger och kaféer. Utanför Samos stad ligger den berömda Gagkou Beach som är en fin klapperstensstrand. Vill man ta sig ut från Samos så går det bland annat färjor till Aten. Nattlivet kan under högsäsong bli intensivt.
» Bilder från Samos stad

Votsalakia
Här i Votsalakia trivs barnfamiljerna, det är barnvänligt och trivsamt med en mysig och stillsam atmosfär. På den långa och långgrunda sand- och klapperstensstranden tillbringar man dagarna med att inte göra så mycket mer än att njuta av ledigheten. På huvudgatan i Votsalakia finns det en del restauranger och barer, men även kvällarna går i ett lugnare tempo.
» Bilder från Votsalakia

Kokkari | Pythagorion | Samos stad | Votsalakia