Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Rhodos

Topp » Grekland » Rhodos

Rhodos
Rhodos är kanske den mest allsidiga ön i hela den Grekiska arkipelagen. Både barnfamiljer, par och festglada ungdomar trivs här, och det finns något för alla oavsett vilka drömmar man har. Det finns fina stränder runt hela ön och på många platser är det långgrunt och barnvänligt, kanske främst på ostkusten. Rhodos historia är intressant med många efterlämningar från medeltiden. Nöjeslivet är som mest intensivt inne i Rhodos stad där det kan bli hektiskt under högsäsongen.

Med hyrbil får man ut mer av semestern, och det är ett utmärkt sätt att upptäcka platser på egen hand. Rhodos har en intressant historia från antiken och det finns många badvikar.

Kart Rhodos

Rhodos - HellasAfandou
I Afandou är en perfekt plats om du vill kombinera golf med strand och badliv. Här ligger det en 18-håls golfbana. Sandstranden är lång följer längs med kusten och det finns många små badvikar att upptäcka. Från Afandou går det dagliga turer till Kalithea, bl. a. för sportdykare.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder från Afandou


Archangelos
På den östra kusten av Rhodos ligger den pittoreska staden Archangelos. Archangelos är en av öns största städer med sina 5500 invånare. Rent historiskt byggdes staden för att skydda sina medborgare mot pirater som kom sjövägen för att plundra den då rikaste delen av ön.

Staden ligger på cirka 160 meters höjd över havet i ett bördigt jordbruksområde med citrus-och olivträd. När man anländer till Archangelos får man en känsla av ett storstadsliv fast i miniatyr. I rader av gator med butiker, banker, postkontor, matställen och här vimlar det av liv. Men låt dig inte luras av byns yttre. Invånarna i Archangelos är stolt över sina traditioner, som återspeglas i deras gästfrihet och lugn, lokala dialekten och inte minst hantverk. Här hittar du innergårdar där det steks bröd i stenugnar. Du kan köpa handvävda textilier och mattor. I centrum ligger Arcangel Mikael ortodoxa kyrka med dess berömda klocktorn. Denna är bara en av de många historiska byggnader i området.

Längs hela kusten utanför Archangelos, stränderna på rad. Tsambikaviken ligger vid foten av klippan kloster St.Virgin Maria. Viken är en härlig plats för avkoppling och simning. Längs den slingrande, lantliga vägsträckan ner från Archangelos, kommer du Stegnabukten och det typiska grekiska tavernalivet. Hamnen i Haraki med oltidsborgen i bakgrunden och Agathistranden är väl värt ett besök.

På inre sidan av Archangelos hittar man små byar omgivna av stora citrus, mandel och olivlundar. I den norra delen av regionen runt Archangelos kan man besöka Epta Piges (Seven Springs). Det är ett svalt skogsområde med sju naturliga källor som kulminerar i en pittoresk sjö och damm-område.
» Bilder och karta från Archangelos


Faliraki
Faliraki ligger på Rhodos ostkusten ca 12 km sydost om Rhodos stad. Här anses stranden vara den bästa på hela Rhodos, totalt 4 km lång sandstrand med kristallklart vatten. Inne i Falirakis centrum är det mycket party under högsäsongen då det är många festglada ungdomar som reser hit. Det finns mängder av aktiviteter och nöjen, exepelvis bungyjump, vattenfall, jetski osv. Det är ochså ett rikt utbud av restauranger, barer och diskotek som ligger längs strandpromenaden.

Väljer man att bo strax utanför centrum så är det mycket lugnare, med en behaglig atmosfär eller om man vill ta det lugnare för en kväll.


» Bilder från Faliraki


Ialyssos
Ialyssos är kusten på Rhodos västkust och är uppkallad efter regionens forna huvudstad. Det fläktar alltid mer på denna sidan av ön och det kan under vissa perioder bli ganska höga vågor, vilket windsurfarna gillar. Här på västekusten ligger flygplatsen och bland annat orterna Ixia och Trianda.

I Trianda ligger det flera bra restauranger, mysiga tavernor och butiker. Nattlivet är lite lugnare och man sitter gärna och njuter av den vackra solnedgången på någon tavernorna på strandpromenaden. Vill man ha mer liv och rörelse så är det bara 15 minuter med taxi till Rhodos stad.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder från Ialyssos


Ixia
Ixia ligger på Rhodos västkust vid Ialyssoskusten som är känt för sina vackra solnedgångar. Ixia är bland öns mest välutrustade badorter. Den är barnvänlig och här finns en lång, härlig strand med klappersten. Det finns en mängd olika vattensporter att välja mellan, exempelvis windsurfing och segling. Ixia har många trevliga restauranger och barer och nöjeslivet har en avslappnad atmosfär. Längs med vägen som ligger längs med stranden finns det ett bra utbud av butiker, tavernor, barer och diskotek. Ixia ligger ca 7 km från Rhodos stad, och det tar ca 10-15 nmin med taxi.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder från Ixia


Kalithea
Kalithea ligger på Rhodos östkust och ligger i ett fridfullt område. Koskinou är en liten genuin grekisk by som ligger en bit inåt landet. Stranden i Kalithea är grovkorning och med små runda stenar. På stranden finns det många vattensporter att välja mellan. Nattlivet är lugnt, och vill man ha mer nöjen så tar man sig till Rhodos stad eller Falliraki som desutom har en av Rhodos bästa stränder.


» Bilder från Kalithea


Kolymbia
Kolymbia är en liten och mysig plats, med ett fåtal restauranger och butiker, och har en fin sandstrand. Platsen är bäst lämpad för familjer med barn och vuxna som vill ha en lugn och avkopplande semester. Men om du vill ha mer liv, kan man ta en tur till partystäderna. Faliraki , som är bara en kort taxiresa bort. Kolymbia handlar om. 25 km öster Rhodos stad och flygplatsen.
» Bilder och karta från Kolymbia

Koskinou
Uppe i bergen, inte långt från Kalithea, ligger den lilla byn Koskinou. Denna by är kanske mest känd för sina traditionella hus med stjärnmosaik på golven.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder från Koskinou


Kremasti
Kremasti är en stor och livlig by på den västra kusten av Rhodos. Byn är känd för öns största kyrka och religiösa händelser.

Som en semesterort är Kremasti en lugn plats. Det är på huvudgatan som allt händer, där hittar du små butiker, tavernor, kaféer, barer och klubbar. Kremasti är en stenstrand, och den perfekta platsen för surfentusiaster.
» Bilder och karta från Kremasti


Lardos
Lardos ligger på södra Rhodos och har en avslappnad atmosfär, som passar då man vill ta det lite lugnare och koppla av. Här finns det flera mysiga badvikar med klart vatten som passar perfekt för snorkling. Stränderna har grovkonig sand eller klappersten. Lardos Beach har tilldelats EU:s Blue Flag för sin renhet. Längs med stranden finns det många trevliga tavernor och strandbarer.

Lindos ligger bara 5 km från Lardos och här finns det flera butiker, restauranger och nattliv. Husen i Lindos är typiska för grekland, de små vita husen. Det är bra kommunikationer på ön, både med lokalbussar och taxi.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder och karta från Lardos


Lindos
På en ås ovanför Lindos ligger Akropolis med en vacker havsutsikt. Lindos är en fin by med små slingrande gränder med typiska vita hus. Det är bara 5 km till Lardos om man vill ta det lite lugnare. Det finns bra kommunikationer på ön, både med lokalbuss och taxi. Det finns många båtruter att välja mellan. Högsäsongen är mellan april - oktober.


» Bilder från Lindos


Pefkos
Pefkos är en liten trevlig landsby med en fin barnvänlig sandstrand. Pefkos ligger lite norr om Lardos. I Pefkos finns det många bra tavernor, restauranger och msikbarer. Pefkos har många nybyggda lägenhets komplex, fina hotell och många populära utflyktsmål i närheten.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder från Pefkos


Rhodos stad
Rhodos stad är en blandning av gammalt och nytt. Staden är livlig, med ett hektiskt nattliv. Det finns mängder av olika små butiker, restauranger, barer och diskotek. För festglada ungdomar så finns det en egen bargata.

Gamla stan är omringat av en stadsmur, och stenbelagda gator. Arkitekturen är en blandning av turkisk och grekisk. Inne i gamla stan finns det en mängd olika sevärdheter, bl.a underjordiska gångar, kyrkor, moskeér, teatrar, marknader, parker och ett arkeologskt museum med bl.a marmorstatyn "Afrodite från Rhodos". Här finns det otaliga mysiga restauranger och tavernor, samt en mängd olika småbutiker. Från den vackra Mandrakihamnen som ligger vid gamla stan, kan man ta många olika båtutflykter.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder från Rhodos stad


Tilos
Tilos ligger ca 1,5 timma med båt från Rhodos. I den lilla hamnen ligger det mysiga tavernor. På Tilos känns det som om tiden har stått stilla, och det är en lugn och avslappnad atmosfär. Här är det perfekt att göra utflykter, trafiken är mycket begränsad och landskapet är vackert. Det lugna tempot på Tilos passar perfekt för dig som önskar vila och rekreation.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder från Tilos

Afandou | Archangelos | Faliraki | Ialyssos | Ixia | Kalithea | Kolymbia | Koskinou | Kremasti | Lardos | Lindos | Pefkos | Rhodos stad | Tilos