Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Naxos

Topp » Grekland » Naxos

Naxos
Naxos har några av Grekland bästa stränder, kristallklart turkost vatten och en vacker bördig natur. Det är en gemytlig och trevlig atmosfär som möter dig på Naxos, ön har något för alla smaker och åldrar. Naxos har goda bussförbindelser och det är enkelt att ta sig runt.

När man flyger till Naxos landar man på Santorini, sen är det transfer med båt till Naxos. Transfern kan ta ca 4-6 timmar beroende på säsong och väder, det kan förekomma väntetider och tidsändringar.


Agia Anna
Agia Anna ligger ca 8 km utanför Naxos by. Här finns det många fina hotell och pensionat, och de flesta ligger bara ett stenkast från den fina stranden, som är en av Naxos populäraste. Dagarna tillbringar man mer än gärna på den fina sandstranden. Direkt vid stranden ligger det flera mysiga tavernor och en del barer, många med bord och stolar direkt i sanden. Nattlivet kan bli livat under högsäsong.

Populära Agia Anna och Agia Prokopios, är i stort sett sammanvuxna till en by.
» Bilder och karta från Agia Anna


Naxos stad
Naxos stad är den största staden på Naxos, och är ett naturligt centrum för öns invånare och turister. Vid stadens imponerande borg 'Kastro' breder gamla stan ut sig med sina slingrande gränder och vackert blommande Bouganvilla. Här finns det mängder av mysiga tavernor och trevliga butiker.

På Naxos finns det fina långgrunda stränder med gyllengulsand, dessa uppskattas både av barn och vuxna. Vill man inte bara koppla av i en solstol under ett parasoll, så finns det flera olika vattensporter att välja mellan. Vill man ha avskildhet så kan man ta sig en bit utanför staden där det finns mindre badvikar och en del av dessa är nudiststränder. Längs med stranden som ligger mitt i staden finns det ett stort utbud av charmiga tavernor och barer, här trivs ung som gammal.

Det finns ingen flygplats på Naxos. Man flyger till Santorini och därefter är det båttransfer till Naxos. Transfertiden varierar beroende av säsong, väder och båttyp, men ungefärlig tid ca. 4 timmar.
» Bilder från Naxos stad

Agia Anna | Naxos stad