Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Mykonos

Topp » Grekland » Mykonos

Mykonos
Mykonos tillhör ö-gruppen Cykladerna och ligger mitt i Egeiska havet. Mykonos är en vacker ö med små vitkalkade hus, blommor och blå snickerier, väderkvarnar, mysiga restauranger och cafeér. De största städerna på Mykonos är Mykonos stad och Chora. Mykonos är en partyö och hit åker många jet-setare för att festa, detta kan man märka på priserna på ön, det är på sina ställen ganska dyrt. När man är på Mykonos bör man ta båtutflykter för att besöka de andra öarna i arkipelagen bl.a Ios, Paros, Antiparos.

Många av Mykonos större stränder är välbesökta, så det är värt att utforska omgivningarna för att hitta en strand med mindre antal besökare. På de större stränderna finns det gott om vattensporter och dykning.

Nöjeslivet är framför allt i Chora. Det är där klubbarna och barerna ligger.

På ön är det bra bussförbindelser och det finns bil och mopeduthyrning.

Mykonos - Greece - Engelsk


Mykonos Stad
Mykonos Stad är väldigt vackert, arkitekturen är fantastisk med mängder av små vita hus och smala gränder. Men det genuint grekiska slutar nästan här, det finns inte mycket kvar av det som en gång var en ö där fisket var den viktigaste försörjningen. Idag är Mykonos stad en nöjesmetropol med i stort sett obegränsat utbud av restauranger, barer, klubbar och diskotek och nöjeslivet pågår dygnet runt.
» Bilder från Mykonos Stad

Tourlos
Tourlos är en hamnstad, där många färjor och kryssningsfartyg lägger till.
» Bilder från Tourlos

Mykonos Stad | Tourlos