Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Korfu

Topp » Grekland » Korfu

Korfu
Korfu är en grön och vacker ö och på västkusten är stränderna mjuka och vattnet riktigt klart. På Korfu finns många olika aktiviteter att välja mellan för den som vill. Korfu stad har en härlig medelhavscharm, här blandas stilar och historia. Vill man ha nöjesliv och shopping så passar Korfu stad perfekt. Kart Korfu
Agios Georgios
Agios Georgios är en liten charmig lugn by där man kopplar av och njuter av sol och bad. Längs med den fantastiskt fina sandstranden ligger det flera mysiga tavernor där man kan se solnedgången. I Agios Georgios finns det en del småbutiker och restauranger, nattlivet är stillsamt.
» Bilder och karta från Agios Georgios

Agios Gordis
Agios Gordis är en liten populär by omgiven av gröna kullar. I Agios Gordis finns det en lång fin sandstrand med flera olika vatten aktiviteter, och uthyrning av solstolar och parasoller. I byn finns det flera barer, tavernor och butiker.
» Bilder och karta från Agios Gordis

Dassia
Rakt norrut från Korfu stad ligger Dassia som är en äkta semesterort med flera kilometer lång sandstrand. Här finns ett stort utbud av barer, tavernor och restauranger längs med stranden.
» Bilder och karta från Dassia

Glyfada
Glyfada ligger ca 15 km från Korfu stad och är en liten trevlig badort. Här finns det ett mindre utbud av tavernor, restauranger, barer och butiker. Det är främst den långa breda sandstranden som lockar. Hit är det under högsäsong mestadels den yngre publiken som söker sig, här finns det flera vattensporter att välja mellan och det är musik och full aktivitet.
» Bilder från Glyfada

Gouvia
I Gouvia finner man förstaklass restauranger, vacker utsikt över Kommenobukten och många trevliga barer. Gouvia har ett livligt folkliv och är en av de populäraste platserna på Korfu.
» Bilder och karta från Gouvia

Kassiopi
Kassiopi är en liten charmig fiskeby på Korfu som har blivit ett populärt semestermål, speciellt för britterna. De lokala stränderna är klappersten med kristallklart vatten, men 15 minuter med buss utanför Kassiopi är en härlig sandstrand.

Längs havet finner du ett antal mysiga krogar och pubar. Kassiopi har ett lugnt liv, men under högsäsong, har staden ett något högre tryck.

Korfu är ingen stor ö och under semestern, hinner du se öns alla, mysiga byar och populära stränder. Korfu stad ligger 3 mil söder om Kassiopi och har intressant arkitektur som är värt att kolla in.
» Bilder och karta från Kassiopi


Kommeno
Kommeno ligger ute på en udde och är väl värt ett besök. Hit kommer besökare för att koppla av och njuta av den spektakulära utsikten. Dess främsta attraktion är strandens som är perfekt för långa, lata dagar.

Det är 12 km till Korfu stad och du kan enkelt komma dit med lokalbuss.
» Bilder och karta från Kommeno


Korfu stad
Korfu stad liknar inga andra grekiska städer, och är en blandning av grekisk, bysantisk, italiensk och brittisk kultur. Om man letar efter bra nattliv, shopping, kaffeér och restauranger med utmärkta kulinariska upplevelser, är Korfu stad rätt val! Vill man blanda nöjesliv med lite historia, är det arkeologiska museet med historia från antiken eller Spianada platsen i gamla stan en möjlighet. Korfu stad har något för varje smak.
» Bilder och karta från Korfu stad

Moraitika
Moraitika är en trevlig liten by med ett bra utbud av tavernor, barer, caféer och butiker. Stranden som ligger ett par hundra meter från centrum, är långgrund och barnvänlig med kristallklart vatten. Ovanför centrum ligger den gamla staden med små vitkalkade hus och vacker utsikt.
» Bilder och karta från Moraitika

Perama
Perama ligger ca 8 km utanför Korfu stad, och är en fridfull plats med ett lugnare tempo. Längs med den fina stranden ligger det flera tjusiga hotell. Omgivningarna är gröna och här ligger Europas största droppstensgrotta.
» Bilder från Perama

Agios Georgios | Agios Gordis | Dassia | Glyfada | Gouvia | Kassiopi | Kommeno | Korfu stad | Moraitika | Perama