Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Atens Riviera

Topp » Grekland » Atens Riviera

Atens Riviera
Utanför Aten ligger den grekiska rivieran med många fina badorter och härliga stränder. Till många av stränderna är det inträde, detta för att stränderna ska kunna hållas rena. De populäraste stränderna ligger bl.a i Glyfada, Vouliagmeni, och Nea Makri. Kart Atens Riviera

Aten
Aten är en charmig stad som erbjuder en fascinerande historia från tusentals år tillbaka i tiden. Aten har ett stort utbud av uteserveringar, restauranger, nattklubbar och barer.

Aten är även Greklands huvudstad och ligger på halvön Attika. Äldsta bosättningen i Aten var ungefär 5000 år före Kristus. Aten är centrum för vetenskap och ekonomi och har en mångsidig industri och en betydande turism. Aten är staden med en av de mest spännande historierna i världen. Det var i Aten demokratin infördes av de vise män. Aten är omgiven av bergen Ymmytos, Pendeli och Parnitha, och Saroniska bukten. En promenad i den historiska triangeln, Plaka, Thission, Psyri som är stadens gamla kvarter, ger dig en känsla av att vara tusentals år tillbaka i tiden. Det är en mycket speciell atmosfär i denna del av Aten. Det är en stor kontrast till den mer moderna delen av Aten som består av lyxiga köpcentra och restauranger.

Det finns en plats som du måste besöka i Aten, Akropolis, som är ett av de viktigaste monumentet från forna tider och som finns att hitta i vår del av världen. Det är inte svårt att hitta dit eftersom det ligger precis ovanför den gamla staden Plaka. Akropolis är ett litet berg som ligger cirka 150 meter över havet och som består av ett antal olika byggverk, med Parthenon, som den mest kända. Sevärdheterna är i allmänhet ganska nära varandra i Aten, vilket gör det till en trevlig stad att promenera i.

Aten har även andra viktiga historiska platser; Odeion och Herodes Atticus, Olymbion, romerska marknaden, Panathinaiko Stadion eller Kallimarmaro också i Aten. Aten var värd för OS i 2004, då staden fick ett ansiktslyft.

Utbudet av äkta grekisk mat är naturligtvis stort på restaurangerna i Aten. Mousaka med grekisk sallad smakar fantastiskt bra här. Nattlivet i Aten har mer än tillräckligt stort urval för att tillfredsställa mest partysugna. Livet på de populära nattklubbar tar fart efter midnatt och varar till tidig morgon. Det finns massor av bra butiker för de som gillar att shoppa. Vackra hantverk, designerkläder, skor och smyckesbutiker finns över hela Aten.

Den bästa tiden att besöka Aten är på våren eller sent på hösten.
» Bilder och karta från Aten


Egina
Denna vackra ö ligger ca 30 minuters båtresa utanför Athen, och är den största av de saroniska öarna. Det finns mycket att se och upptäcka på Egina. Det är vackra omgivningar med olivlundar och citrusodlingar och en intressant historia med många sevärdheter. Som så många andra av de grekiksa öarna så har även folket på Egina en anknytning till havet och en tradition inom fisket. Egina passar perfekt för den som vill resa runt på egen hand, och det är enkelt att ta sig till Athen eller någon av grannöarna, bl.a Agistri.

Enligt den grekiska mytologin så var Egina en vacker prinsessa som Zeus blev förälskad i och de fick tillsammans sonen Aeacus som senare blev kung.

Egina stad är en geniun grekisk stad med smala gränder, fiksebåtar, en fin hamnpromenad, många trivsamma cafeér, restauranger och butiker. Nattlivet är varierat och det finns många barer och nattklubbar att välja mellan.
» Bilder från Egina


Glyfada
Glyfada är en trevlig badort på rivieran, med en blandning av grekisk och internationell atmosfär. Här erbjuds ett varierat utbud av tavernor och restauranger med mat från alla tänkbara kök och världsdelar. I centrum av Glyfada finns det flera stora shoppingcenter, musikbarer, diskotek, och bouzoukiklubbar.
» Bilder och karta från Glyfada

Nea Makri
Nea Makri ligger ca 3 mil utanför Aten och har ett varierat utbud av boende, restauranger, bad, och nöjen för alla åldrar. Nea Makri Beach är den populäraste stranden och längs med strandpromenaden ligger det flera grekiska tavernor och cafeér. I närheten av Nea Makri ligger Marathon och det var här det klassiska loppet sprangs för första gången.
» Bilder och karta från Nea Makri

Pireus
Pireus ligger sydväst om Aten, och är den viktigaste hamnstaden i Grekland. Detta är centrum för all grekisk sjöfart. Från Pireus kan du enkelt ta dig ut i den grekiska arkipelagen. Om du vill öluffa så är Pireus en bra utgångspunkt.

Pireus har mer eller mindre växt samman med Aten, och det är enkelt att ta sig in till centrum med buss eller metro.

Pireus anses ofta vara grå och trist men möter man Pireus med ett öppet sinne så finns här många butiker, tavernor, barer och cafeer.
» Bilder och karta från Pireus


Vouliagmeni
Vouliagmeni är en exklusiv förort med förmögna invånare söder om Aten. Hit drar sig Atens jet-set för att svänga runt i det pulserande nattlivet som mer eller mindre flyttar ner på stranden. I staden Vouliagmeni så finns det flera butiker, restauranger och grekiska tavernor.
» Bilder och karta från Vouliagmeni

Aten | Egina | Glyfada | Nea Makri | Pireus | Vouliagmeni