Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Sharm El Sheikh

Topp » Egypten » Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh
Sharm El Sheikh ligger på Sinaihalvöns södra spets omgivet av långa sandstränder. På vissa ställen kan det vara vassa koraller och klippstränder så det rekommenderas badskor. Det kristallklara vattnet är ett paradis för dykare med fantastiska korallrev och mängder av tropiska fiskar. När solen sänker sig, färgas bergen röda och nätterna är ofta otroligt stjärnklara.

Här sjuder det av liv och rörelse, både dag och natt och Sharm El Sheikh är nog Egyptens mest kompletta resmål. Här kan man välja bland många aktiviteter, bl. a. fiska, bada, dyka, roa sig på något av de sex kasinona.

Kart Sharm El Sheikh


Dykking

Dykning

DykningDahab
Dahab är ett avkopplande resmål med en fin strandpromenad. Här hittar du restauranger med fisk som specialitet, en mängd olika butiker och bra shoppingmöjligheter. Utelivet sker främst på de olika diskotek, barer och nattklubbar som du kan hitta på hotellen i området.

Dahab erbjuder dykning och snorkling i världsklass. Under ytan döljer sig en annan värld. Här kan du simma med fiskar i alla möjliga färger, utforska de stora korallreven och den marina faunan.
» Bilder och karta från Dahab


Hadaba
Hadaba är en by utanför Sharm el Sheikh, som passar för familjer och par i alla åldrar. I Hadaba bor man bra i avkopplande, vackra omgivningar. I Hadaba finns det små butiker, restauranger och cafeér och vill man ha mer shopping och aktiviteter så ligger Nama Bay och Sharm el Sheikh bara ett stenkast bort.

Hadaba ligger ca 20 min från flygplatsen i Sharm el Sheikh och 10 min från Nama Bay. Det går buss och taxi.
» Bilder och karta från Hadaba


Naama Bay
Naama Bay är namnet på den bukt där de flesta hotellen utanför Sharm el Sheikh ligger, man kan ta sig mellan platserna via en strandpromenad. I Naama Bay finns det många olika butiker, restauranger och cafeér. Stränderna är barnvänliga och det är och näst intill bilfritt. När solen sänker sig börjar Naama Bays pulserande nöjesliv, med ett stort utbud av barer och nattklubbar.
» Bilder och karta från Naama Bay

Coral Bay
I trevliga Coral Bay finns en stor strand och ett flertal utmärkta hotellresorts att välja mellan, flera med egen privat strand där du garanterat får lugn och ro. Den stora koncentrationen av resorts gör även att Coral Bay erbjuder mycket annat som bra restauranger och ett trevligt uteliv. I stranden på Coral Bay finns många möjligheter till aktiviteter som beach volleyboll och strandfotboll. För den som vill upptäcka livet under ytan finns bra möjligheter till dykning och snorkling, och saknar du certifiering går det att ordna via några av dykcentren i Coral Bay. Coral Bay är enkelt att nå, belägen drygt 7 km från internationella flygplatsen i Sharm El Sheikh.

Nabq Bay
Nabq Bay är ett lite mindre ställe men med ett stort strandområde med restauranger, barer, strandaktiviteter och en trevlig strandpromenad.

Detta är en ljuvlig plats för dem som gillar att bada, det finns en lång, inbjudande och långgrund sandstrand. Lite längre ut från stranden, kan du ta ditt cyklop och snorkel och dyka ner för att se färgglada fiskar och koraller. Äventyrliga dykare kan åka på arrangerade kryssningar som tar dig ut till skeppsvrak.

Framför allt är semestern här avkopplande med många soliga dagar.

Nabq Bay ligger 20 minuter från flygplatsen och ca. 30 minuter från Naama Bay .
» Bilder och karta från Nabq Bay


Ras Nasrani
Ras Nasrani är en av de nordligaste badorterna i området drygt 20 km norr om centrala Sharm El Sheikh och på behändigt avstånd från flygplatsen. Namnet Ras Nasrani betyder Christian Cape och erbjuder en av de bästa dykupplevelserna i regionen med ett undervattensliv som ständigt ändrar sig tack vare strömmarna och med en sikt på uppåt 30 meter under ytan. Här hittar man vackra korallrev och spännande fiskar som rockor och muränor och det är inte omöjligt att det även dyker upp en och annan sköldpadda.

För den som vill hålla sig kvar på land finns ett flertal vackra stränder, Rehana och Montazah räknas som de bästa. Ras Nasrani erbjuder också ett flertal riktigt bra hotell.
» Bilder och karta från Ras Nasrani


Sharks Bay
Sharks Bay är ett av Sharm el Sheikhs bästa områden för snorkling. Kristallklart vatten och spännande liv under ytan.

Sharks Bay har många vackra hotell med bra bekvämligheter. Många tillbringar hela sin semester på hotellet utan att missa något som helst.

Till Sharks Bay reser du för att slappna av och njuta av lata dagar på stranden eller vid poolen. Om du vill ha mer liv, kan du promenera in till Naama Bay som ligger cirka 15 minuter bort.
» Bilder och karta från Sharks Bay


Sharm El Sheikh
Själva Sharm är en ganska liten och orörd fiskeby som ligger ca 6-7 km söder om turistområdet Naama Bay. Om du är ute efter att handla ska du titta efter prisvärda varor som; silver, guld, lädervaror, och kryddor. Fredag är en helgdag i Egypten och då är de flesta butiker stängda, på vardagarna är det siesta mellan 14-18.

Avståndet från flygplatsen är ca 20 km.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder och karta från Sharm El Sheikh


Um el Sid Hills
Um el Sid Hills ligger tio minuter från i utkanten av . Platsen är perfekt som en bas för att utforska området runt Röda havet. Varje kväll kan du njuta av en fantastisk solnedgång på grund av områdets läge uppe på platån rakt ovanför kusten. Stränderna här är bland de bästa i området. Ett brett utbud av dykskolor erbjuder undervisning för alla nivåer i ett av världens bästa områden för dykning. Dessutom är det möjligt att snorkla och se den marina faunan och färgprakten på korallrevet även för den som inte vill dyka. Andra vattenaktiviteter såsom vindsurfing, vattenskidor och fiske erbjuds också. Det finns många, olika dagsturer för hela familjen om du vill göra något annat än ligga på stranden. Sharm el Maya är en gammal by i Sharm el Sheikh. Det gamla, antika klostret St.Catherine's, Coloured Canyon och Ras Mohammed Marine Park är väl värt ett besök. En exotisk rundtur i Sinaiöknen med kamel eller bil kommer att vara ett minne för livet. I Sharm el Sheikh anordnas flera, stora festivaler under året. De mest kända är firandet av den koptiska nyåret, kamelracing i april/maj och alla fisketävlingar i juli. De som letar efter ett bra nattliv får ta sig till . Här finns ett stort urval av olika klubbar, diskotek och pubar.
» Bilder och karta från Um el Sid Hills

Dahab | Hadaba | Naama Bay | Coral Bay | Nabq Bay | Ras Nasrani | Sharks Bay | Sharm El Sheikh | Um el Sid Hills