Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Hurghada

Topp » Egypten » Hurghada

Hurghada
Under de senaste 10 åren har Hurghada utvecklats till en modern semesterort. Hit kommer det besökare från hela världen, många för att dyka, besöka sevärdheter bl. a. pyramiderna, tempel och muséer, och inte minst njuta av klimatet. Här vid Röda havets kust är det långgrunda, finkorniga sandstränder, många av stränderna ägs av hotellen och badskor rekommenderas. Utanför Hurghada ligger det flera små öar som man kan ta sig till med båt och besöka någon av de fina stränderna. Man kan också besöka någon av de många korallöarna för att dyka eller snorkla.

Shoppingen i Hurghada är bra, i Sakalaområdet finns det många butiker, och i Down Town och souken ligger den berömda marknaden. Man ska minnas att fredag är helgdag i Egypten, och då är de flesta butiker stängda, och på vardagarna är det siesta mellan 14-18.

Det mesta nöjeslivet finns i Sakalaområdet, men många av de större hotellen har egna diskotek.

Kommunikationen är billig och bra, bl. a. taxi och minibussar, kom gärna överens om priset i förväg.

Avståndet från flygplatsen är ca 7 km.

Kart Hurghada

Egypt - Hurghada Travel


El Gouna
El Gouna ligger ca 25 km från Hurghada och är en av Röda Havets mest exklusiva turistorter. Här skapar de anlagda kanalerna, lagunerna och öarna en lugn och avslappnad atmosfär. I El Gouna finns det perfekta golf och dykkmöjligheter, men även andra vattensporter. Området är barnvänligt med långgrunda stränder med fin sand, och begränsad biltrafik. Centrumet består av små gator som är byggd i gammaldags stil och det finns flera butiker, restauranger och cafeér.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder från El Gouna


Hurghada
Hurghada var från början en liten fiskeby, men har nu vuxit och blivit en av Egyptens viktigaste turistorter. Kristallklart vatten, korallrev och ett stort antal skeppsvrak är något som gör platsen till ett dykparadis. Hurghada har en lång rad med hotell längs med kusten, allt från 5-stjärniga lyxhotell till vandrarhem. Utanför Hurghada ligger det flera små öar. Man kan ta sig dit med båt och besöka någon av de fina stränderna, eller dyka och snorkla vid något av de många korallreven. Shoppingen i Hurghada är bra. I Sakala området finns det många butiker, och i Down Town och Souken ligger den berömda marknaden. Fredag är en helgdag i Egypten och då är de flesta butiker stängda. På vardagarna är det siesta mellan kl. 14 - 18. Det mesta nattlivet finns i Sakala området, men många av de större hotellen har egna diskotek. Kommunikationen är billig och bra, bl. a. taxi och minibussar, kom gärna överens om priset innan. Avståndet från flygplatsen är ca 7 km.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder och karta från Hurghada


Luxor
Luxor har ofta kallast för världens största utomhus museum men det är mycket mer än så! Turister har rest hit i tusentals år och det enorma antalet monument och tempel i Luxor-området hittar du inte någon annanstans. Kungens Dal (Valley of the King) : Här blev Faraoerna begravda. Tuth-ankh-Amuns grav upptäcktes år 1920 och är kanske den mest kända gravkammaren. Drottningens Dal (Valley of the Queens) : Här finns fyra gravkammrar som är öppna för allmänheten. Nefertaris gravkammare är den mest kända och spektakulära. Templen i Karnak: Norr om Luxor stad ligger Karnak som är det mest komplexa tempel som människan har byggt och det hela tog över 1300 år! Templena var huvudplats och här tillbads gudarna i det gamla Egypten. Det är världens största i sitt slag.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block
» Bilder och karta från Luxor


Makadi Bay
Makadi Bay ligger ca 35 km söder om Hurghada, och här är det lugnt och stilla. Det är en relativt liten by med stora, moderna hotellkomplex, den äldsta byggnaden är från 2003. På den vackra stranden erbjuds vattensportsaktiviteter, och det passar utmärkat att både snorkla och dyka i området.
» Bilder från Makadi Bay

Sahl Hasheesh
I en av de vackraste vikarna i Röda havet ligger Sahl Hasheesh som är en badort cirka 18km söder om Hurghada. Här finns allt från magnifika 18-håls golfbana till härliga vita sandstränder.

Landskapet runt hotellet lokaler präglas av magnifika berg och sagolika stränder. Här är naturen orörd och varierad.
» Bilder och karta från Sahl Hasheesh


Port Ghalib
Port Ghalib är ett nytt turistområde av hög kvalitet. I stadens marina finner du flotta lyxyachter på rad och många av de stora och välkända hotellkedjorna har hotell i staden. Precis som i Marsa Alam är snorkling och dykning populärt i Port Ghalib och de koraller du kan se är några av de bästa i hela Röda havet.

Quseir
Quseir ligger också söder om Hurghada och El Gouna. Under de sista åren har Quseir blivit en allt viktigare destination för dykintresserade besökare från hela världen. Kusten och havet utanför staden erbjuder några av Röda havets mest fantastiska dykupplevelser. I El Quseir kan du räkna med ett tort och stabilt klimat året runt.

El Gouna | Hurghada | Luxor | Makadi Bay | Sahl Hasheesh | Port Ghalib | Quseir