Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Deira

Topp » De förenade arabemiraterna » Dubai » Deira
Klikk på bildet for å se neste
  Kryddmarknaden i Dubai är en populär turistattraktion Nästa 
Deira

- Stadsdelen i Dubai med de populära guld och kryddmarknaderna


Öster om Dubai Creek och Bur Dubai ligger stadsdelen Deira. Man skulle kunna kalla Deira för gamla stan i Dubai. Här hittar du de äldsta marknaderna och gatorna är smala med många små butiker. Deira är inte så modernt som Bur Dubai och Jumeirah Beach.

Det är först och främst marknaden (Souken) som lockar turister till Dubai. Den världsberömda Dubai Gold Souk erbjuder gata upp och gata ned med juvelerare och du kan handla alla typer av guld till mycket låga priser. Produkterna är sällan prissatta så du bör vara beredd på att pruta. Man skall inte heller missa Deira Market och Spice Market.

Många bofasta i Dubai bor i Deira på grund av lägre boendekostnader. Om du vill umgås med lokalbefolkningen är Deira rätt ställe. Här finns många utomhusbarer och restauranger där du kan njuta av en espresso.

Deira erbjuder alla typer av boende. Från enkla och prisvärda 2-stjärniga hotell och lägenheter till fashionabla 5-stjärniga hotell. Det är i allmänhet något billigare i Deira än i de andra distrikten i Dubai.


» Karta över Deira
Kryddmarknaden i Dubai är en populär turistattraktion Mellan Deira och Bur Dubai kan man ta taxibåt, så kallade Dhows Dubai har fina golfbanor. Här, Dubai Creek Golf & Yatch club Dubai är ett shoppingeldorado. Här från citycenter i Deira
Guld är billigt i Dubai. Guldmarknaden ligger i Deira och är värt ett besök Översiktsbild över Deira I Deira ligger den gamla stadsdelen med många olika marknader Färgglada skor från marknaden i Deira