Sök resa
Solnedgång hamnpromenad Izmir

Izmir Reseguide

Turkiska Izmir är en historisk stad. Tidigare hette den Smyrna, men även om namnet har ändrats så är många av upplevelserna desamma. Izmir är en plats för intryck och kultur på många sätt.

Izmir är en hamnstad i västra Turkiet vid Egeiska havet. Staden har flera miljoner invånare och är Turkiets tredje största stad.
Atmosfären är hektisk men charmig. Här finner du vackra stränder, olivlundar, mysiga hamnar och sevärdheter både över och under vatten. Det påminner mer om en europeisk metropol än en traditionell turkisk stad men du får också landets kultur i första hand.

Staden är välkänd för bra shopping. Basaren i Izmir är populär och full av folk. Här hittar du smala gator och små butiker med varor som guld, hantverk och kläder. Kombinera shopping med ett besök på en av hamnpromenadens många restauranger och barer för förfriskningar i charmerande omgivningar.
I staden kan du också se ruiner från antiken. Vill du få mer historia kan du ta en utflykt till Efesos, Turkiets mest kända antika ruinstad.

 

Till Izmir från Stockholm

Destination Hotellstandard Avresa Reslängd Turoperatör Pris Välj
IzmirHämtar avresedatum..1 veckaHämtar pris..

Till Izmir från Köpenhamn

Destination Hotellstandard Avresa Reslängd Turoperatör Pris Välj
IzmirHämtar avresedatum..1 veckaHämtar pris..

Mer om Izmir

JUNGFRU MARIA
Några av sevärdheterna är Jungfru Marias hus, som upptäcktes i en vision av en tysk nunna, som trodde hon såg var Jungfru Maria tillbringade sina sista dagar. En fransk präst fick senare reda på att huset var tvunget att ligga vid Izmir. Sjusovarhålan är en annan religiös plats där legenden säger att sju unga män blev inmurade under den kristna förföljelsen. De föll i djup sömn och vaknade först flera hundra år senare.

HAMAM
Efter långa dagar på stranden, shopping eller på utflykter kan Hamam vara precis vad du behöver. Dessa traditionella turkiska bad är välkända för att ge ny energi och renhet.

FESTIVALER
Om du är i Izmir under juni / juli hamnar du rätt i stadens internationella kulturfestival. Då står upplevelser som musik och historia i kö och det är bara att låta sig rivas med.

TRANSPORT
Flera flygbolag flyger hit och många researrangörer erbjuder paketresor. Adnan Menderes flygplats ligger cirka 16 kilometer från centrum och det är lätt att ta sig dit och därifrån.

LOGI
Här kan du hitta hotell i alla klasser och stjärnor. Använd lite tid att på att se ut var du vill ha din bas.