Sök resa
Thailand har mange badebyer utenfor Bangkok. Hua Hin, Pattaya, Jomtien er flotte eksempler

Fina stränder i Thailand

Bangkok är där många startar sin resa och äventyret i Thailand. Här dyker du rakt ner i en Asiens absolut största städer, en metropol och en smältdegel av marknader, tempel, höghus, high-Tech, gastronomiska äventyr, galen shopping och en hel del mer. Men det är ganska lätt att kombinera Bangkok med sol och bad – se hur här!

Hua Hin ligger ca 3 timmer söder om Bangkok, och stora delar av Hua Hin är ett naturreservat. Här möter du grön och frodig natur, och stränderna är breda och fina. Det thailändska kungahuset avhåller ofta sin semester här.

Cha Am kallas ofta för Hua Hins “lillebror”, och denna lite mindre stad med lokala fiskare som håller till nere på stranden har klarat av att behålla en hel del av sin ursprungliga charm. Lugn och avslappnad stämning. När man rör sig bakom strandhotellen hittar man massor av trevliga restauranger och barer, många familjeägda.

Öster om Bangkok ligger Pattaya och Jomtien. De två badorterna har nästan vuxit ihop till en enda stad. Jomtien känns fortfarande lite äkta, men Pattaya har ett inte helt gott rykte. Här är det go-go barer och ett våldsamt festande.

Om du vill ut på några av de härliga öarna, så är Koh Samet och Koh Chang de mest kända. Man kan komma ut på öarna genom att hyra in sig på en båttur med en long-tail båt eller med en färja, räkna med ett par timmar i allt inklusive bussresan till hamnen.

 

Vad kostar det då? Några prisexempel med flyg till Bangkok och 1 eller 2 veckor i...

Destination Hotellstandard Avresa Reslängd Turoperatör Pris Välj
Hua HinHämtar avresedatum..1 veckaHämtar pris..
Hua HinHämtar avresedatum..2 veckorHämtar pris..
Cha AmHämtar avresedatum..1 veckaHämtar pris..
Cha AmHämtar avresedatum..2 veckorHämtar pris..
PattayaHämtar avresedatum..1 veckaHämtar pris..
PattayaHämtar avresedatum..2 veckorHämtar pris..
JomtienHämtar avresedatum..1 veckaHämtar pris..
JomtienHämtar avresedatum..2 veckorHämtar pris..
Koh SametHämtar avresedatum..1 veckaHämtar pris..
Koh SametHämtar avresedatum..2 veckorHämtar pris..
Koh ChangHämtar avresedatum..1 veckaHämtar pris..
Koh ChangHämtar avresedatum..1 veckaHämtar pris..