Sök resa
Lefkada Grekland 768x300

Tips på några annorlunda grekiska öar

Paros är en liten ö i sydöstra delen av Grekland, inte alls långt från mer kända Naxos. Här bor bara 8 000 invånare permanent, så det säger sig självt att tempot är lugnt. Utanför fiskebyn Alyki ligger vad som anses vara öns finaste stränder. Här njuter du bäst av det kristallklara vattnet. För dig som ändå vill ha lite nattliv rekommenderas huvudorten Parika, som har ett relativt brett utbud av restauranger och barer.

Alonissos ligger långt upp, öster om fastlandet, och tillhör ögruppen Sporaderna där även mer kända Skiathos ingår. Trots att de svenska resebolagen har resor hit är frånvaron av skandinaver påtaglig. Och de vet inte vad de missar: Greklands kanske bästa dykvatten och mängder av vandringsleder. Vill man bara ligga under ett parasoll och läsa finns det gott om relativt folktomma stränder.

Egina ligger drygt två mil, eller 40 minuter med färja, utanför Atens kust hittar vi denna vackra ö. Den är omtyckt av Atenarna själva, som gärna åker hit på weekendresor. Många lokalbor utnämner gärna ön till landets hemliga pärla. Framförallt är öns östra sida populär, här finns långa stränder med dito långgrunda vattenbryn – vilket passar barnfamiljer utmärkt.

Lefkas ligger i den västra delen av Greklands övärld, strax söder om Korfu. Trots att ön varit ett turistmål i drygt 20 års tid är den genuina känslan bestående, framförallt i bergsbyarna runtom på ön. Lefkas har förstås sin beskärda del av fina stränder – och ön lämpar sig utmärkt som bas till båtutflykter till öarna i närheten.

Milos ligger långt västerut i skärgården. Här finns över 70 stränder längs med kusterna, chansen att hitta en ödestrand att njuta på alldeles själv är därmed stor. Om du dessutom hyr en båt ökar chanserna ytterligare, några av de finaste stränderna gå bara att nå med båt. På ön finns ockå enorma katakomber, underjordiska grottor, som under antiken användes som gravkammare. Vilket äventyr!

Nedan finner du några prisexempel. Du kan själv ändra önskad avreseort, avresedatum, reslängd och hotellstandard i sökmenyn på nästa sida.

Några prisexempel...

Destination Hotellstandard Avresa Reslängd Turoperatör Pris Välj
ParosHämtar avresedatum..1 veckaHämtar pris..
ParosHämtar avresedatum..1 veckaHämtar pris..
ParosHämtar avresedatum..2 veckorHämtar pris..
AlonissosHämtar avresedatum..1 veckaHämtar pris..
AlonissosHämtar avresedatum..1 veckaHämtar pris..
AlonissosHämtar avresedatum..2 veckorHämtar pris..
EginaHämtar avresedatum..1 veckaHämtar pris..
EginaHämtar avresedatum..1 veckaHämtar pris..
EginaHämtar avresedatum..2 veckorHämtar pris..
LefkasHämtar avresedatum..1 veckaHämtar pris..
LefkasHämtar avresedatum..1 veckaHämtar pris..
LefkasHämtar avresedatum..2 veckorHämtar pris..
MilosHämtar avresedatum..1 veckaHämtar pris..
MilosHämtar avresedatum..1 veckaHämtar pris..
MilosHämtar avresedatum..2 veckorHämtar pris..