Sök resa
Tre paradisöar för hela familjen

Tre paradisöar för hela familjen

Här är tre perfekta öar för hela familjen. Med solsäkra dagar, långa stränder och turkost hav ligger de redo för läckra semesterdagar.

Det finns ingen som ens är i närheten! I Medelhavsområdet är Mallorca drottningen av alla semesteröar. Det har hon varit i många decennier nu.

– Detta är den klassiska destinationen för nordiska barnfamiljer. Och i år kommer det att bli nya rekord för antalet besökare från hela världen. Det lönar sig med andra ord att boka tidigt, säger Ruth Elin Simonsen, informationsansvarig på Sistaminuten.se

Det är inte konstigt att vi aldrig tycks tröttna på den lilla men stora ön. Här är man nästan garanterad sol under sommarmånaderna med ett brett utbud av familjevänliga hotell med hög standard. Dessutom har man några av Medelhavets finaste och mest barnvänliga stränder.

Tra fantastiske øyer: Kapp Verde, Mauritius og Mallorca
Tre paradisöar för hela familjen

Mer än Alcudia

– Väldigt många familjer väljer Alcudia på nordöstra kusten. Men det finns många fler alternativ för att resa med barn, fortsätter Simonsen och håller fram den vackra kuststräckan Cala d’Or på den sydöstra kusten, natursköna Cala Mesquida längst uppe på öns nordöstra sida  och Ca’n Picafort med sina långgrunda stränder söder om Alcudia.

– I tillägg till sol och bad har huvudstaden Palma restauranger och urbana erbjudanden för vuxna. Och hyr du en bil kan hela familjen få uppleva de fantastiska bergsområden på ön. Eller så hittar ni kanske en helt egen strand.

Här beställer du sommarens resa till Mallorca

Kap Verde – strandparadis söder om Kanarieöarna 

Är din familj redo för något nytt och är osugen på långdistansflyg? Då är ön Sal i Kap Verdes skärgård söder om Kanarieöarna ett bra val.

– Sal har underbara, breda sandstränder och vackert turkost hav. Medeltemperaturen är 25 grader året runt och du är nästan garanterad solsken och bra väder, säger Simonsen.

Turismen är ännu inte så utbredd och tempot är avslappnat och lugnt. De flesta hotell ligger i den spännande kuststaden Santa Maria, där det också finns flera välutrustade familjehotell med hög standard.

– Kap Verde är en plats som bara måste besökas innan turismen sätter igång på allvar, säger Simonsen.

Boka flyg och hotell till Kap Verde här!

Mauritius – ett paradis för barnfamiljer

Drömmer du om en paradisö med vita sandstränder och kristallklart vatten men är osäker på om barnen kommer att bli uttråkade redan dag två? Då ska du att välja Mauritius, en av de vackraste och mest fascinerande semesteröarna i Indiska oceanen.

– Mauritius har grön, tropisk natur med vackra vattenfall och bjuder ett härligt, varmt klimat året runt. Några korta, tropiska duschar kommer då och då och friskar upp. De ser till att ön är alltid frodig och inbjudande, säger Simonsen.

De finaste stränderna finns på östkusten. Här ligger även familjehotell i olika prisklasser. Många av dem har all inclusive, ofta ingår även vattenaktiviteter.

– Leta reda på snorkel och mask och ta med hela familjen att på simtur längs de färgglada korallreven, uppmuntrar Simonsen, och tillägger att det finns mer än tillräckligt att göra utanför hotellets väggar också.

– Ni kommer inte att bli uttråkade! Det går att testa allt från båt- och segelturer, dykning och ubåtsafaris till vandringsturer och badland, eller att prova på att köra stora fyrhjulingar, säger Simonsen.

Boka flyg och hotell Mauritius här

De bästa priserna till Alcudia

Alcudia     nätter     Se mer
Alcudia     nätter     Se mer
Alcudia     nätter     Se mer

De bästa priserna till Kap Verde

Kap Verde     nätter     Se mer
Kap Verde     nätter     Se mer
Kap Verde     nätter     Se mer

De bästa priserna till Mauritius

Mauritius     nätter     Se mer
Mauritius     nätter     Se mer
Mauritius     nätter     Se mer