Sök resa
Här får du mest lyx för pengarna!

Här får du mest lyx för pengarna!

Du behöver inte ha en välfylld plånbok att vältra dig i lyx på en 5-stjärnig storstadsresa i vår. Om du väljer rätt destination kan drömhelgen vara inom räckhåll snart!  

– Det är framförallt de stora städerna i östra Europa som ger dig mest lyx för semesterpengarna. Ett exempel är den populära badorten Sopot utanför Gdansk i Polen. För drygt 2000 kronor per person får du flygbiljetter tur och retur och tre nätter på ett 5-stjärnigt hotell, bekräftar Ruth-Elin Simonsen på sistaminuten.se.

Sopot var förut en semesterort för den polska överklassen. Den främsta attraktionen är den långa stranden med Europas längsta träbrygga. Staden på Östersjökusten är också känd för sina många fina spahotell.

– Prisnivån på shopping, restauranger och nattliv är fortfarande bekvämt låg i Polen. Dessutom är priserna för flyg och hotell så låga att du kan unna dig lite extra utan att budgeten spricker, fortsätter Simonsen.

Shopping, spa och champagne

Det kostar heller inte skjortan åka att till grannstaden Gdansk. Tre nätter på ett 5-stjärnigt hotell i Polens äldsta stad kostar från 2300 kronor per person.

– Tvärtemot vad många kanske tror så är Gdansk en färgstark och mysig stad med byggnader från Hansa-tiden och bra shopping. Staden är perfekt för en kärleksresa eller tjejgäng som vill ha fint spa och nattliv. Spa-priserna är ofta halvdelen av svenska priser, frestar Ruth-Elin.

gdansk
ÖVERRASKAR MÅNGA: Gdansk överraskar nog många med sina vackra byggnader, trevliga torg och låga priser på allt från shopping till mat och övernattning.

Badfest i Budapest

Redan 1934 fick Budapest titeln som Europas främsta kurort. Men stadens badtraditioner har rötter som löper ända tillbaka till romartiden. Idag är staden vid Donau en härlig plats att tjuvstarta sommaren. Efter några turer på de varma baden har man garanterat sig en låg vilopuls som varar hela helgen.

– Två nätter på ett av stadens 5-stjärniga hotell kostar från under 3000 kronor per person inklusive flyg och hotell.

Kultur och historia

Berlin är en annan spännande metropol där man fortfarande får mycket för pengarna.

– Den tyska huvudstaden har under de senaste åren vuxit till en av de mest populära städerna i Europa. Det händer hela tiden saker på kultursidan. Dessutom har ju staden ett pulserande nattliv och en mycket spännande historia. Prisnivån har lyckligtvis kvar på en behaglig nivå. I slutet av april kan man få flyg och tre nätter på ett 5-stjärnigt hotell för runt 3000 kronor per person, fortsätter Simonsen, och tillägger att man för ungefär samma pengar kan åka till Prag eller Krakow i vår.

Nedan ser du några prisexempel på 5* hotell för tre nätter per person i dubbelrum. Du ändrar enkelt avreseort, antal personer, hotellstandard, avresedatum och reslängd efter du klickat på “Se Mer”.

Här får du mest lyx för pengarna!

Berlin ... ... nätter ... ... Välj
Budapest ... ... nätter ... ... Välj
Gdansk ... ... nätter ... ... Välj
Krakow ... ... nätter ... ... Välj
Prag ... ... nätter ... ... Välj
Sopot ... ... nätter ... ... Välj