Sök resa
Här får barnfamiljen mest för semesterpengarna under sommarlovet

Här får barnfamiljen mest för semesterpengarna under sommarlovet

När skolorna tar sommarlov skjuter priset på semesterresor i höjden. Men om du väljer smart det är säkert möjligt att hitta en familjesemester till en rimlig kostnad, enligt Sistaminuten.se.

– Första tipset är att boka tidigt. Priserna är lägre och det finns mer att välja på. När semestern närmar sig blir det svårare. Jag vågar säga att de som väntar några månader riskerar ett påslag på uppåt 25-30 procent på det som semesterresorna kostar idag. Det är mycket ovanligt att hitta bra erbjudanden för attraktiva perioder som skollov om man väntar för länge med att boka, säger Ruth-Elin Simonsen på sistaminuten.se.

Välj rätt semesterland

Valet av resmål kan vara avgörande för prislappen.

– En bra utgångspunkt är att kolla billiga semesterdestinationer som Bulgarien. För en familjeresa dit för fyra personer bör man räkna med kostnader runt 13-14 000 (3-stjärnigt hotell) men i gengäld är Bulgarien bland de billigaste länderna att semestra i, berättar Simonsen.

Enligt Forex nya semesterindexet har  Bulgarien har ett index på 32, att jämföra med Sverige som har 100. Detta innebär att kostnaden är 68 procent lägre än i Sverige! Indexet jämför en mängd olika produkter. Bland annat priset på hotellövernattningar, restaurangbesök, taxi, cappuccino och en pint öl.

Kontrollera levnadskostnaderna i semesterlandet

Portugal är också ett land som allt fler får upp ögonen för. Det är inte lika billigt att resa dit, men semesterpengarna varar länge även där. Till exempel är det mycket billigare att semestra i Portugal än i den populära grannen Spanien, fortsätter Simonsen.

Härliga Albufeira
EN FRESTELSE FÖR ALLT FLER PERSONER: Längs den vackra Algarvekusten i södra Portugal, finns ett flertal charmiga städer. Mest populär är Albufeira.

Välj rätt semestervecka

Valet av vecka kan också ha en positiv inverkan på priset. Det är oftast billigare att välja de sista veckorna av skollovet eller att starta semestern några dagar före skolavslutningen.

– Om du har möjlighet att resa den sista veckan innan skolan börjar finns det oftast pengar att spara, säger Simonsen.

För många är Kanarieöarna främst en populär vinterdestination. Det innebär att du kan ha tur och hitta bra priser här under sommarsäsongen eftersom de flesta människor väljer att semestra vid Medelhavet.

Välj vinterdestination på sommaren

– Kanarieöarna är minst lika bra på sommarhalvåret med sitt stabila väder och sköna temperaturer i havet. Du slipper också den intensiva hettan som kan finnas vid Medelhavet i juli och augusti. Eftersom det finns färre turister på sommaren finns det gott om utrymme på stränderna och det är lätt att hitta bra, prisvärda hotell till förmånliga priser.

Spartips:

* Välj ett prisvärt resmål som Bulgarien, Turkiet, Kroatien eller Portugal
* Senarelägg semestern till slutet av juli och början av augusti. Då sjunker priserna något.
* Kolla priser på olika avgångsdatum. Det är dyrare att flyga på dagtid under helgerna än på udda tider på vardagar.
* Gå ner något i standard. Om du inte behöver ett spa, gym och frisör på semestern så behöver du inte betala för ett hotell med dessa bekvämligheter.

* Om du har möjlighet att utöka semestern några dagar in i skolstarten så att du kan spara flera tusenlappar.

Här får barnfamiljen mest för semesterpengarna under sommarlovet

Algarve     nätter     Se mer
Algarve     nätter     Se mer
Bulgarien     nätter     Se mer
Bulgarien     nätter     Se mer
Kroatien     nätter     Se mer
Kroatien     nätter     Se mer
Turkiet     nätter     Se mer
Turkiet     nätter     Se mer
Turkiet     nätter     Se mer