Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Archangelos

Topp » Grekland » Rhodos » Archangelos
Klikk på bildet for å se neste
  Rhodes Beach Tsambika Greece Ροδος Παραλια Τσαμπικα Ελλαδα Original   © morfeasss Nästa 
Archangelos
På den östra kusten av Rhodos ligger den pittoreska staden Archangelos. Archangelos är en av öns största städer med sina 5500 invånare. Rent historiskt byggdes staden för att skydda sina medborgare mot pirater som kom sjövägen för att plundra den då rikaste delen av ön.

Staden ligger på cirka 160 meters höjd över havet i ett bördigt jordbruksområde med citrus-och olivträd. När man anländer till Archangelos får man en känsla av ett storstadsliv fast i miniatyr. I rader av gator med butiker, banker, postkontor, matställen och här vimlar det av liv. Men låt dig inte luras av byns yttre. Invånarna i Archangelos är stolt över sina traditioner, som återspeglas i deras gästfrihet och lugn, lokala dialekten och inte minst hantverk. Här hittar du innergårdar där det steks bröd i stenugnar. Du kan köpa handvävda textilier och mattor. I centrum ligger Arcangel Mikael ortodoxa kyrka med dess berömda klocktorn. Denna är bara en av de många historiska byggnader i området.

Längs hela kusten utanför Archangelos, stränderna på rad. Tsambikaviken ligger vid foten av klippan kloster St.Virgin Maria. Viken är en härlig plats för avkoppling och simning. Längs den slingrande, lantliga vägsträckan ner från Archangelos, kommer du Stegnabukten och det typiska grekiska tavernalivet. Hamnen i Haraki med oltidsborgen i bakgrunden och Agathistranden är väl värt ett besök.

På inre sidan av Archangelos hittar man små byar omgivna av stora citrus, mandel och olivlundar. I den norra delen av regionen runt Archangelos kan man besöka Epta Piges (Seven Springs). Det är ett svalt skogsområde med sju naturliga källor som kulminerar i en pittoresk sjö och damm-område.


» Karta över Archangelos
Rhodes Beach Tsambika Greece Ροδος Παραλια Τσαμπικα Ελλαδα haven stegna Come on down, will Ya!!! Spiaggia di Agathi
Rhodos, Kolymbia, Restaurant Estiades, Mai 2008-4 Agios Nicolaos Rodos Arkanghelos Spiaggia di Tsampika, vista sul mare con mozzicone di sigaretta
Wind on Tsambika Родос. Монастырь Панагии Тсамбики. Rhodes. Monastery of Panagia Tsambikа. archangelos 01 Rhodos
tsampika beach Rhodos bei Charaki rodi tsampika beach 2010 Coast Area
Rhodos  <a target=por href=http://www.panoramio.com/photo/11584095>Original</a>   © <a target=pow href=http://www.panoramio.com/user/1204406>Cieja0</a> Archangelos-gb-414  <a target=por href=http://www.panoramio.com/photo/11584066>Original</a>   © <a target=pow href=http://www.panoramio.com/user/1204406>Cieja0</a>
Photos provided by Panoramio. Photos are under the copyright of their owners.